Αθλητικά
Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010 09:55

Ολυμπιακός: Στο προσκήνιο και πάλι ο Γκατούζο

Αναθερμαίνεται το θέμα του Τζενάρο Γκατούζο στον Ολυμπιακό. Η Μίλαν είναι διατεθειμένη να του πληρώσει τιμής ένεκεν τον ένα χρόνο του συμβολαίου και έτσι ανοίγει ο δρόμος για τους «ερυθρόλευκους». Απαντάει η Λίβερπουλ για Ριέρα.

Αναθερμαίνεται το θέμα του Τζενάρο Γκατούζο στον Ολυμπιακό. Η Μίλαν είναι διατεθειμένη να του πληρώσει τιμής ένεκεν τον ένα χρόνο του συμβολαίου και έτσι ανοίγει ο δρόμος για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ιταλός μέσος δεσμεύεται με δύο ακόμα χρόνια με συμβόλαιο με τη Μίλαν. Ο παίκτης παίρνει 3,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και οι «ροσονέρι» θέλουν να ξεφορτωθούν το συμβόλαιό του. Για αυτό είναι πρόθυμοί να του πληρώσουν τον έναν χρόνο και να τον αφήσουν να διαπραγματευθεί το μέλλον του.

Ο Γκατούζο ζητάει 1,7 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο και αν δεν του γίνει κάποια μυθική πρόταση από το Κατάρ ή άλλη ευρωπαϊκή ομάδα δεν αποκλείεται να αρχίσει να σκέφτεται και την προοπτική της Ελλάδας και του Ολυμπιακού.

Την ίδια ώρα πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» εξετάζουν προσεκτικά το θέμα και εκτιμούν ότι θα μπορούσε να πει το «ναι» με μια πρόταση της τάξεως του 1,3 εκατ. ευρώ συν τα μπόνους για διετές συμβόλαιο.

Στην τελική ευθεία του Ριέρα

Την απάντηση της Λίβερπουλ περιμένουν σήμερα στον Ολυμπιακό για το θέμα του ¶λμπερτ Ριέρα. Η προσφορά των «ερυθρολεύκων» για τον Ισπανό άσο αγγίζει τα 5,3 εκατομμύρια ευρώ και μετά την επικείμενη συμφωνία με τον αγγλικό σύλλογο θα υπάρξει ραντεβού με τον ίδιο τον παίκτη.

Στον Ολυμπιακό θεωρούν δεδομένη τη συμφωνία με την Λίβερπουλ και μόλις οι άνθρωποι του συλλόγου πάρουν και τυπικά θετική απάντηση, θα ακολουθήσει το ραντεβού με τους εκπροσώπους του Ριέρα πιθανότατα την Τρίτη, είτε στην Ισπανία είτε στην Αθήνα.

Ο ίδιος ο παίκτης θα πάρει περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ για τριετές συμβόλαιο. Αυτή τη στιγμή πάντως, όλα δείχνουν ότι ο Ισπανός μεσοεπιθετικός θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν στην ομάδα του Πειραιά.

Σένα και Εντιαγέ

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων αναμένεται να ξεκινήσει ανάμεσα στους ανθρώπους του Ολυμπιακού και τον Μάρκος Σένα μετά την πρώτη αρνητική απάντηση του 34χρονου μέσου στην προσφορά των «ερυθρολεύκων. Η διαφορά είναι της τάξεως των 300.000 ευρώ περίπου με τον παίκτη να δηλώνει θετικός στο ενδεχόμενο να έρθει αν βρεθεί η «χρυσή» τομή στο οικονομικό.

Παράλληλα, εκτός από τους Γκατούζο και Σένα στον Ολυμπιακό εξετάζουν για τη θέση του αμυντικού χαφ και την περίπτωση του ¶λφρεντ Εντιαγέ της Νανσί. Οι «ερυθρόλευκοι» κατέθεσαν πρόταση 1,5 εκατ. ευρώ στον γαλλικό σύλλογο, ο οποίος πάντως, θέλει τα διπλάσια. Ο εκπρόσωπος του Εντιαγέ θα έχει νέα επικοινωνία με την διοίκηση του Ολυμπιακού έτσι ώστε να βρεθεί λύση στην οικονομική διαφορά.

πηγή: www.gazzetta.gr