Αθλητικά
Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010 08:34

Ημέρα κρίσης για Ριέρα

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζεται από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για την έλευση του Αλμπερτ Ριέρα στον Πειραιά. Σήμερα Τρίτη θα υπάρξει απευθείας επαφή των δύο πλευρών που αναμένεται να κρίνει πολλά. Ανοικτός ο δρόμος για Γκατούζο που έμεινε ελεύθερος από Μίλαν.

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζεται από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για την έλευση του Αλμπερτ Ριέρα στον Πειραιά. Σήμερα Τρίτη θα υπάρξει απευθείας επαφή των δύο πλευρών που αναμένεται να κρίνει πολλά. Παρόντες στο κρίσιμο ραντεβού, ο εκπρόσωπος του ¶λμπερτ Ριέρα, ¶νχελ Κάστελ καθώς και ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης με τον συνεργάτη του, Σωκράτη Κομινάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικονομική διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών δεν είναι μικρή (σ.σ. περίπου 500.000 ευρώ το χρόνο) καθώς ο Ισπανός ατζέντης επιδιώκει να εξασφαλίσει το υψηλότερο δυνατό συμβόλαιο. Ο Ολυμπιακός προσφέρει στον ποδοσφαιριστή αρκετά περισσότερα χρήματα απ' όσα έχει να λαμβάνει στη Λίβερπουλ, όμως ο Ριέρα θέλει ακόμα περισσότερα.

Η διαφορά λοιπόν είναι περίπου στα 500.000 ευρώ ετησίως, ποσό όχι μικρό, ωστόσο με αμοιβαίες υποχωρήσεις μπορεί να καλυφθεί. Εξάλλου ανάλογη ήταν και η διαφορά στις αρχικές διαπραγματεύσεις Ολυμπιακού-Ιμπαγάσα.

Με τη Λίβερπουλ είναι δεδομένο πως υπάρχει μια πρώτη προφορική συμφωνία και για αυτόν τον λόγο, πήρε σειρά στις διαπραγματεύσεις ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή.

Στους υπόλοιπους μεταγραφικούς στόχους τρεις είναι οι βασικοί υποψήφιοι: Αλφρεντ Εντιάγε, Τζενάρο Γκατούζο και Μάρκος Σένα.

Ο Σένα μέσος έχει δεχθεί ήδη πρόταση την τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ, την οποία και απέρριψε. Παρ'όλα αυτά υπάρχει η αίσθηση πως αν ο Ολυμπιακός ανεβάσει την προσφορά του κατά 300.000 ευρώ το χρόνο, ο παίκτης της Βιγιαρεάλ δεν θα πει «όχι».

Για τον Εντιαγέ η Νανσί ζητάει 3 με 4 εκατομμύρια ευρώ. Αν πέσει στα 2 τότε όλα είναι πιθανά.

Τέλος, ο Τζενάρο Γκατούζο έμεινε ελεύθερος από τη Μίλαν και μάλιστα, ζήτησε από τους εκπροσώπους του να του κλείσουν ραντεβού με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο 32χρονος μέσος φέρεται να έχει συλλέξει τις πληροφορίες του για την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό και δεν είναι αρνητικός να αγωνιστεί με την ερυθρόλευκη φανέλα. Αρχικά ο πρώην -πλέον- παίκτης της Μίλαν προτάθηκε με 2,6 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο «καθαρά», αλλά αν επιβεβαιωθεί ότι είναι θετικός να έρθει με 1,7 εκατ. ευρώ τότε υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να αγωνίζεται την επόμενη σεζόν για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Τη Δευτέρα οι κ.κ. Μαρινάκης και Κομινάκης βρέθηκαν στη προπόνηση της ομάδας και μεταξύ άλλων μίλησαν με τους αρχηγούς της ομάδας για τον εσωτερικό κανονισμό και άλλα ζητήματα της ομάδας. «Θα είμαστε αυστηροί σε αυτόν τον τομέα, θα υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας. Είστε όλοι επαγγελματίες και πρέπει να τηρούνται οι κανόνες, να προσέχετε την εξωγηπεδική σας ζωή και να είστε συνεπείς στις υποχρεώσεις σας, όπως θα είμαστε κι εμείς στις δικές μας», ξεκαθάρισε με νόημα ο Β.Μαρινάκης.