Πολιτική
Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010 10:32

Τρεις οι νεκροί από τροχαίο με λεωφορείο στην Ημαθία

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 34 τραυματίστηκαν από μετωπική σύγκρουση τουριστικού λεωφορείου με φορτηγό στο 45ο χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Βέροιας. Νεκροί οι οδηγοί των δύο οχημάτων και ένας ιερέας που επέβαινε στο λεωφορείο.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 34 τραυματίστηκαν από μετωπική σύγκρουση τουριστικού λεωφορείου με φορτηγό στο 45ο χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Βέροιας.

Στο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 46 άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Από τη σφοδρή σύγκρουση σκοτώθηκαν ο 43χρονος οδηγός του λεωφορείου, ένας 54χρονος ιερέας που συνόδευε τα παιδιά, καθώς και ο 61χρονος οδηγός του φορτηγού, ο οποίος εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και άμεσα άρχισε επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβαινόντων στο λεωφορείο.

Οι 34 τραυματίες, μεταξύ των οποίων και οκτώ ανήλικοι, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς», οι 25 στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βέροιας και ένας στο Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών.

Εξαιτίας του τροχαίου διεκόπη η κυκλοφορία στο σημείο και διεξάγονταν μέσω παρακαμπτήριων οδών, μέχρι τις 14:45 οπότε και αποκαταστάθηκε.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πλατέος Ημαθίας.