Πολιτική
Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010 15:27

Σε κινητοποιήσεις διαρκείας οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Σε εικοσιτετράωρες κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις με έναρξη την προσεχή Κυριακή 25 Ιουλίου προχωρούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Σε εικοσιτετράωρες κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, με έναρξη την προσεχή Κυριακή 25 Ιουλίου και από ώρα 00.01 έως και 24.00 προχωρούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Η απόφαση της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας προκάλεσε την οξεία αντίδραση του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA). Ο ΗΑΤΤΑ εκφράζει την ανησυχία του, τονίζοντας ότι η προκήρυξη της απεργίας σε μια τόσο δυσμενή συγκυρία, θα αποτελέσει ένα ακόμη πλήγμα για τον τουρισμό.

«Ανεξάρτητα από το δίκαιο ή μη των αιτημάτων των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο χρόνος της απεργίας αυτής -εν μέσω μιας θερινής τουριστικής περιόδου με τόσα προβλήματα- αλλά και η εξαγγελθείσα διάρκειά της, θα βάλουν την οριστική ταφόπλακα σε ό,τι απέμεινε από τον ελληνικό τουρισμό σ’ αυτή την τόσο άσχημη τουριστική χρονιά, που θα μείνει στην ιστορία του τουρισμού μας ως μια μελανή σελίδα».

«Ο ελληνικός τουρισμός είναι πολύ ευάλωτος πλέον, για να αντέξει και αυτό το χτύπημα», καταλήγει η ανακοίνωση, κάνοντας παράλληλα έκκληση «στα αποθέματα ωριμότητας και ψυχραιμίας που μπορούν να διαθέσουν οι ενδιαφερόμενοι».