Πολιτική
Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010 15:48

Συνάντηση Φ. Κουβέλη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τον πρόεδρο της Δημοκρατική Αριστεράς δέχτηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Τον πρόεδρο της Δημοκρατική Αριστεράς δέχτηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Κουβέλης ανακοίνωσε και επισήμως στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ίδρυση της «Δημοκρατικής Αριστεράς». Όπως τόνισε ο κ. Κουβέλης, πρόκειται για μια καινούργια πολιτική δύναμη, η οποία προτάσσει τον χαρακτηρισμό «δημοκρατική», καθώς το πλαίσιο της δημοκρατίας είναι εκείνο που μπορεί να καθιστά αποτελεσματικούς, χρήσιμους και ωφέλιμους τους αγώνες της αριστεράς.

Ο κ. Κουβέλης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ορθής λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, αλλά και αλλαγής του περιεχομένου της πολιτικής, μιας πολιτικής που – όπως υποστήριξε- οδήγησε στη σημερινή κατάσταση, μέσα από ένα πελατειακό κράτος, με αδιαφάνειες και έντονο το στοιχείο της διαφθοράς.

Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας ευχαρίστησε τον κ. Κουβέλη για την επίσκεψή του και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην πορεία του. «Δύσκολο έργο βέβαια, αλλά εσείς είστε δοκιμασμένος σε αγώνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.