Αθλητικά
Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010 23:20

Europa League: ¶νετη πρόκριση για Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε πρόβλημα ούτε στον επαναληπτικό με τη Μπέσα στο Καραϊσκάκη, όπου επιβλήθηκε με 6-1 και πήρε το εισιτήριο για τον γ' προκριματικό γύρο του Europa League.

Ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε πρόβλημα ούτε στον επαναληπτικό με τη Μπέσα στο Καραϊσκάκη, όπου επιβλήθηκε με 6-1 και πήρε το εισιτήριο για τον γ' προκριματικό γύρο του Europa League.

Το παιχνίδι, όπως και το πρώτο ματς στα Τίρανα, δεν αντέχει κριτικής, καθώς η διαφορά μεταξύ των δυο αντιπάλων ήταν πραγματικά τεράστια. Παρόλα αυτά, ο αλβανικός σύλλογος κατάφερε να κρατήσει για ένα ημίχρονο το μηδέν στην άμυνά του, όμως στη συνέχεια κατέρρευσε.

Το πάρτυ των γκολ για τους «ερυθρόλευκους» ξεκίνησε με την έναρξη της επανάληψης, όταν στο 46' ο Ντούντου με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.

Η Μπέσα κατάφερε μεν τρία λεπτά αργότερα να ισοφαρίσει με τον Λαζαρέφσκι σε 1-1, αλλά αυτό το τέρμα είναι το μοναδικό που θα έχει να θυμάται από τις δυο αναμετρήσεις της με την ομάδα του Πειραιά.

Στο 53' ο Ματ Ντάρμπισιρ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του και στη συνέχεια το γήπεδο κατηφόρισε εις βάρος των Αλβανών.

3-1 από τον Μαρέσκα στο 75' και 4-1 από τον Ντούντου ξανά στο 79'. Η άμυνα της Μπέσα έμοιαζε κυριολεκτικά με παιδική χαρά.

Ο Ολυμπιακός άφησε άλλα δυο γκολ για το τέλος με τον Φετφατζίδη να προσθέτει το όνομά του στη λίστα των σκόρερ στο 89' και τον Μαρέσκα να πετυχαίνει στο 90' το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Το ματς παρακολούθησε από τις άδειες εξέδρες του σταδίου Καραϊσκάκη (λόγω τιμωρίας κεκλεισμένων των θυρών από την UEFA) και το νέο μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα των «ερυθρολεύκων», ο Ισπανός μέσος ¶λμπερτ Ριέρα.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Πάρντο, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Όσκαρ (46Ά Μήτρογλου), Ντουντού, Ντιόγο 69΅ Φετφατζίδης), Ζαϊρί (46Ά Ντάρμπισαϊρ), Μιραλάς, Μπράβο, Χολέμπας, Μαρέσκα.

Μπέσα: Μπακάι, Αλί Γιού, Γιακούπι (76Ά Χότζα), Λαζαρέφσκι, Φερίζοβιτς, Χάντζμπιζιτς, Πότσι, Νέμπι (71΅ Στίνι), Σικαλέσι (85΅ Τράγκα), Ντος Σάντος, Οσμάνι