Πολιτική
Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010 08:25

Η ατζέντα της ημέρας

* Σήμερα θα γίνει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τεστ αντοχής των 91 ευρωπαϊκών τραπεζών.

* Από σήμερα έως και την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για υπαγωγή στο «Πρόγραμμα διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας», σύμφωνα με την με αριθμό 11358/7-7-2010 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1075/Β/14-7-2010), στο δικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr, στο πεδίο καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

* Συνεδριάζουν σήμερα η Επιτροπή Κοινωνικής Προστασίας και η Επιτροπή Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ. Εργο τους είναι η διαμόρφωση προτάσεων, στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας κατά της φτώχειας και της ανεργίας, καθώς και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη της χώρας, την προσέλκυση επενδύσεων και τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας. Στις Επιτροπές αυτές, συμμετέχουν η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, βουλευτές, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ και το ΙΣΤΑΜΕ.

* Στις 10 π.μ. συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννας Διαμαντοπούλου και του υφυπουργού, Ιωάννη Πανάρετου, με δημόσιους φορείς εκπροσώπους του παραγωγικού τομέα, ΑΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα και επιχειρήσεις με σημαντική ερευνητική δραστηριότητα και θέμα: "Η Ερευνα και η Τεχνολογία βασικός μοχλός ανάπτυξης. Εναρξη δημόσιας διαβούλευσης για την ανάδειξη των κεντρικών προτεραιοτήτων της Εθνικής Στρατηγικής Ερευνας".

Στην συνάντηση θα συμμετέχουν: ο γενικός γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας, Αχιλλέας Μητσός, οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Αλέξανδρος Φούρλας, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γεωργία Μπαζώτη - Μητσώνη, του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης, καθώς και εκπρόσωποι βασικών παραγωγικών φορέων και συγκεκριμένα του ΣΕΒ, του ΣΕΠΕ και του ΕΒΕΑ. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν οι γενικοί γραμματείς άλλων υπουργείων, περιφερειάρχες, πρόεδροι επιχειρηματικών συνδέσμων και εκπρόσωποι επιχειρήσεων που έχουν τον ενεργότερο ρόλο σε δράσεις έρευνας και τεχνολογίας, καθώς επίσης και διευθυντές Ερευνητικών Κέντρων, αντιπρυτάνεις έρευνας των Πανεπιστημίων, πρόεδροι των ΑΤΕΙ.

* Στις 10 το πρωΐ παραδίδεται στο επιβατικό κοινό ο σταθμός "Χολαργός" του Μετρό από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Αττικό Μετρό Α.Ε., Χρήστο Τσίτουρα. Παράλληλα, θα δοθεί στο επιβατικό κοινό και ο υπόγειος χώρος στάθμευσης στο Σταθμό Νομισματοκοπείο, που αποτελεί τμήμα ενός ολοκληρωμένου Σταθμού Μετεπιβίβασης στη θέση αυτή, με τον Σταθμό Λεωφορείων του ΟΑΣΑ να λειτουργεί ήδη από τις αρχές του έτους, επιτρέποντας τις μετεπιβιβάσεις στο Μετρό από τις λεωφορειακές γραμμές. Ο υπόγειος χώρος στάθμευσης, είναι τριών επιπέδων και συνδέεται υπογείως με τον Σταθμό του Μετρό και διαθέτει 630 θέσεις αυτοκινήτων.

* Στις 11 π.μ. στη Βουλή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Ελληνισμού.

* Στις 11 π.μ. στο υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7, Αθήνα) συγκαλείται υππό τον υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου η Διϋπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου στη συνεδρίαση θα παραστούν η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέας Λοβέρδος, ο υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος και ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης.

* Στις 11 π.μ. στη Βουλή, συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, με τη διοίκηση του συλλόγου εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

* Στις 11:30 π.μ. στα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό συνάντηση της γενικής γραμματέας του κόμματος Αλέκας Παπαρήγα με το σωματείο εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης.

* Στη 1 μ.μ. στη Βουλή συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου το υπουργικό συμβούλιο.

* Στη 1 μ.μ. στα γραφεία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ) συνάντηση του προέδρου του κόμματος, Γιώργου Κρατζαφέρη, με αντιπροσωπεί της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης του Ελλνισμού (ΠΑΔΕΕ).

* Στη 1 μ.μ. στην έδρα του ΚΚΕ στον Περισσό συνάντηση της γενικής γραμματέως του κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα, με τον σύλλογο των εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

* Στις 2 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.

* Στις 7 μ.μ. επίσκεψη του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, στον οδικό άξονα Ξάνθης-Εχίνου.

* Στις 8 μ.μ. στο ξενοδοχείο "Νατάσα" στη Ξάνθη σύσκεψη του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, με εκπροσώπους φορέων του Νομού Ξάνθης.

* Στις 8 μ.μ. στην Αλεξανδρούπολη, εγκαινιάζεται η 14η Εμπορική Εκθεση η οποία θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 28 Ιουλίου. Σε αυτήν συμμετέχει μεταξύ άλλων η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου Κρήτης με δικό της περίπτερο.

* Στις 8:30 μ.μ. στο Στάδιο Αγίων Αποστόλων του Δήμου Σοχού, συναυλία με τη Γλυκερία και την Αρετή Κατιμέ, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ «ΡΑΚΟΒΟ».

* Στις 9 μ.μ. στο ξενοδοχείο "Νατάσα" στην Ξάνθη, συνέντευξη Τύπου του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη.

* Στις 9 μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου η πολιτική κωμωδία του Αριστοφάνη «Αχαρνής» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Πρωταγωνιστούν: Σταμάτης Κραουνάκης, Γρηγόρης Βαλτινός, Κώστας Βουτσάς.

Σάββατο 24 Ιουλίου

* Κλειστό σήμερα το τμήμα Ανω Πατήσια-Νέο Φάληρο του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου του ΗΣΑΠ λόγω έργων.

* Από σήμερα τίθεται σε ισχύ το θερινό ωράριο των δρομολογίων των μπλε λεωφορείων της ΕΘΕΛ. Περισσότερες πληροφορίες στον τριψήφιο αριθμό τηλεφώνου 185 και στο site του ΟΑΣΑ, www.oasa.gr

* Στις 10 π.μ. επίσκεψη του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, στο νέο λιμάνι της Καβάλας.

* Στις 11 π.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την 36η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

* Στις 11 π.μ. στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας (ΟΛΚ), σύσκεψη του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, με εκπροσώπους φορέων του Νομού Καβάλας.

* Στη 1 μ.μ. στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας (ΟΛΚ) συνέντευξη Τύπου του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη.

* Στις 8:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ξηρολίβαδου ανοικτή ημερίδα του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολίβαδου στο πλαίσιο της διοργάνωσης "Γιορτές Βερμίου 2010", με γενικό τίτλο: "Φυσικό Περιβάλλον, αξία-απειλές-προστασία".

Κυριακή 25 Ιουλίου

* Σε απεργία διαρκείας, με τη μορφή 24ωρων κυλιόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, προχωρούν από σήμερα Κυριακή 25/7 οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, που διεκδικούν την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων και τη θέσπιση ειδικού μισθολογίου.

* Κλειστό και σήμερα, για δεύτερη ημέρα, το τμήμα Ανω Πατήσια-Νέο Φάληρο του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου του ΗΣΑΠ λόγω έργων. Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, σε αυτό το συγκοινωνιακό κομμάτι, θα λειτουργήσει εκτάκτως Σάββατο και Κυριακή η λεωφορειακή γραμμή «Χ20», με τις ενδιάμεσες στάσεις της κοντά στους σταθμούς του ηλεκτρικού.

Η αφετηρία της γραμμής θα είναι επί της Αγ. Λαύρας 92 μεταξύ των οδών Παρορίτη και Χαλκίδος στα Α. Πατήσια και το τέρμα της μπροστά από το σταθμό του Ν. Φαλήρου. Η συχνότητα δρομολογίων θα είναι αντίστοιχη των συρμών του ΗΣΑΠ. Βεβαίως οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν και τις άλλες υπάρχουσες γραμμές λεωφορείων και τρόλλεϋ. Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση http://www.oasa.gr

* Σε κυκλοφορία θέτει ο Δήμος Ηλιούπολης σήμερα και αύριο ενόψει της εορτής της Αγίας Παρασκευής λεωφορείο για την εξυπηρέτηση των πολιτών που θέλουν να μεταβούν τον ομώνυμο Ιερό Ναό. Το λεωφορείο θα έχει αφετηρία και τερματισμό το Κλειστό Γυμναστήριο, θα κάνει κυκλική διαδρομή και θα περνά από τους δρόμους: Κυπρίων Ηρώων, Πλ. 25ης Μαρτίου, Σοφ. Βενιζέλου, Πλ. Εθνικής Αντίστασης, Αγ. Μαύρα, Παναγούλη, Δημοκρατίας, Πλ. Ανεξαρτησίας, Αγ. Μαρίνης, Πατρ. Γρηγορίου, Σπ. Μήλιου, Ανδρ. Παπανδρέου, Πλ. Καραϊσκάκη (Κανάρια), Μαρ. Αντύπα, Πλ. Παλαιών Πατρών Γερμανού (ΙΚΑ), Ηρώς Κωνσταντοπούλου, Σοφ. Βενιζέλου, Πλ. 25ης Μαρτίου, Κυπρίων Ηρώων, Εθν. Μακαρίου (κλειστό γυμναστήριο). Δρομολόγια: Κυριακή: 17.00-21.00 και 22.00-23.00 (με ενδιάμεσο κενό 21.00-22.00 για την περιφορά της Ιεράς Εικόνος).

* Στις 9 μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου η πολιτική κωμωδία του Αριστοφάνη «Αχαρνής» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Πρωταγωνιστούν: Σταμάτης Κραουνάκης, Γρηγόρης Βαλτινός, Κώστας Βουτσάς.