Πολιτική
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010 18:17

Στη Βουλή η δικογραφία περί παραποιημένων στατιστικών στοιχείων

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία περί παραποιημένων στατιστικών στοιχείων, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή αλλά και πρώην υπουργών της ΝΔ.

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία περί παραποιημένων στατιστικών στοιχείων για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή αλλά και πρώην υπουργών της ΝΔ και συγκεκριμένα των πρώην υπουργών Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη και Γιάννη Παπαθανασίου και Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης από τη δικαιοσύνη ξεκίνησε μετά την κατάθεση από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη των δύο πορισμάτων για την οικονομία, της ευρωπαϊκής επιτροπής και των ειδικών εμπειρογνωμόνων.

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας, η διευθύνουσα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράντου απέστειλε τη σχετική δικογραφία στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κατσιρώδη.

Ο κ. Κατσιδώρης σε συνεννόηση με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε διαβίβασε το φάκελο στη Βουλή, η οποία και θα αποφασίσει για τη σύσταση Εξεταστικής ή Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ