Πολιτική
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010 21:48

Ένταση στην εξεταστική για τα ομόλογα

Ένταση πυροδότησε η κατάθεση του διευθυντή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων, με το ΠΑΣΟΚ να κάνει λόγο για επικοινωνιακά τεχνάσματα και τη ΝΔ να καταγγέλει μεθόδους τρομοκράτησης μαρτύρων και να αποχωρεί.

Τη σύγκρουση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πυροδότησε η κατάθεση του διευθυντή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Χρήστου Ντζιούνη στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των δομημένων ομολόγων, με το ΠΑΣΟΚ να κάνει λόγο για επικοινωνιακά τεχνάσματα και τη ΝΔ να καταγγέλει μεθόδους τρομοκράτησης μαρτύρων και να αποχωρεί επιφυλασσόμενη για την περαιτέρω στάση της.

Ένταση προκλήθηκε μετά την αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπαχρήστου, ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του για την επάρκεια γνώσεων του μάρτυρα για τη θέση που κατείχε και ανέφερε ότι θα καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό.

Μιλώντας εν συνεχεία με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες υποστήριξε ότι ο κ. Ντζιούνης είτε ξέρει για την υπόθεση των ομολόγων και απέφυγε εντέχνως να απαντήσει, είτε δεν είναι ο καταλληλότερος για να κατέχει ένα τόσο νευραλγικό πόστο.

Έντονη ήταν η αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ, με τον Προκόπη Παυλόπουλο και το Νίκο Νικολόπουλο να καταγγέλουν ότι δεν είναι δυνατό με την ανοχή του προεδρείου να προκαλείται και να μην προστατεύεται ο μάρτυρας και να κάνουν λόγο για μήνυμα τρομοκράτησης και για άλλους κρίσιμους μάρτυρες στο μέλλον.

Δήλωσαν δε ότι επιφυλάσσονται για την περαιτέρω στάση του κόμματός τους.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας και Μιχάλης Τιμοσίδης κατηγόρησαν τη ΝΔ ότι με επικοινωνιακά τεχνάσματα επιχειρεί να εκτρέψει την έρευνα της Εξεταστικής που ήδη εξελίσσεται δραματικά σε βάρος της.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ