Πολιτική
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010 16:41

Στη Βουλή η έκθεση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Την έκθεση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για το 2009 παρέλαβε από τον πρόεδρο της Αρχής Χρήστο Γεραρή, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

Την έκθεση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για το 2009 παρέλαβε από τον πρόεδρο της Αρχής Χρήστο Γεραρή, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

«Ζούμε και πρέπει να ζούμε σ’ ένα κράτος δικαίου, με κανόνες να διέπουν τη λειτουργία όλων μας, αλλά και να προστατεύουν τα δικαιώματα και την προσωπικότητα των πολιτών», είπε ο κ. Πετσάλνικος παραλαμβάνοντας την έκθεση.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η Αρχή προστατεύει τον πολίτη από την εισβολή στα προσωπικά δεδομένα και στην προσωπικότητά του, των οποίων είναι ο κατ’ εξοχήν θεματοφύλακας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ακόμα ότι «η Έκθεση θα διανεμηθεί σε όλα τα κόμματα και τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής για να συζητηθεί, καθώς και σε όλους τους βουλευτές», ενώ ζήτησε από τον κ. Γεραρή να αναφερθεί στα σημαντικότερα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε η Αρχή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων της, κατά τη χρονιά που πέρασε.

«Η Έκθεση του 2009 παρουσιάζει μια καινοτομία. Για πρώτη φορά αναφερόμαστε αναλυτικά σε όλες τις απόψεις τις οποίες διατύπωσε η Αρχή είτε με τα απαντητικά έγγραφα στα διάφορα ερωτήματα είτε με τις αποφάσεις της», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Γεραρής.

«Έτσι, λοιπόν, θεματικά, κατά τομείς, παρουσιάζεται η όλη δραστηριότητα της Αρχής και παρέχεται εύκολη πρόσβαση στους χρήστες της Έκθεσης, ώστε να δουν στο συγκεκριμένο θέμα προστασίας προσωπικών δεδομένων που τους ενδιαφέρει, εάν έχει η Αρχή ήδη κρίνει και πώς», συμπλήρωσε.