Αθλητικά
Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2010 23:37

Champions League: ΠΑΟΚ-¶γιαξ 3-3

Σε έναν παιχνίδι γκραν γκινιόλ ο ΠΑΟΚ με παλικαρίσια εμφάνιση κυνήγησε μέχρι τέλους την πρόκριση στα play off του Champions League, αλλά ο ¶γιαξ αποδείχθηκε εν τέλει αξεπέραστο εμπόδιο. Το παιχνίδι στην Τούμπα έληξε ισόπαλο με 3-3, όμως χάρη στα εκτός έδρας γκολ οι Ολλανδοί είναι που συνεχίζουν στο θεσμό.

Σε έναν παιχνίδι γκραν γκινιόλ ο ΠΑΟΚ με παλικαρίσια εμφάνιση κυνήγησε μέχρι τέλους την πρόκριση στα play off του Champions League, αλλά ο ¶γιαξ αποδείχθηκε εν τέλει αξεπέραστο εμπόδιο στο όνειρό του. Το παιχνίδι στην Τούμπα μπορεί να έληξε ισόπαλο με 3-3, όμως χάρη στα εκτός έδρας γκολ οι Ολλανδοί είναι που συνεχίζουν στο θεσμό.

Το ματς ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για τον δικέφαλο του Βορρά, όμως το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε εφιάλτη, αφού είδε το εισιτήριο για την επόμενη φάση να γλιστράει κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε μόλις στο 15΄με κεφαλιά του Βιεϊρίνια μετά από φάουλ και σε όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη έχασαν τουλάχιστον δυο μεγάλες ευκαιρίες για να διευρύνουν το προβάδισμά τους και όλα συνηγορούσαν πως εύκολα ή δύσκολα θα έφταναν στην πρόκριση.

Παρόλα αυτά, το πρώτο τέταρτο της επανάληψης αποδείχθηκε τελείως καταστροφικό.

Στο 48' ο Λουίς Σουάρεζ ελίχθηκε μέσα στην περιοχή με μέσα σε ελάχιστο χώρο κατάφερε να γυρίσει προς το τέρμα για να φέρει το ματς στα ίσια, ενώ δυο λεπτά αργότερα πάλι ο Ουρουγουανός έκανε ότι ήθελε την άμυνα των γηπεδούχων, πριν βγάλει στον Ντε Γιόνγκ για το 2-1.

Σα να μην έφτανε αυτό, στο 55' ο Κρέσιτς δεν υπολόγισε καλά την τροχιά σε φάουλ του Λίντγκρεν και είδε την μπάλα να καταλήγει για τρίτη φορά στα δίχτυα του.

Ξυπνώντας απότομα από τον λήθαργο στον οποίο είχαν βρεθεί, οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν ξανά στο παιχνίδι στο 57' με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να μειώνει με κοντινό πλασέ ύστερα από πάσα του Σορλέν.

Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να πιέζουν -έστω και αν οι Ολλανδοί στις αντεπιθέσεις έβρισκαν άδειο γήπεδο- και δικαιώθηκαν στο 77', όταν ο Μπουσαϊντί ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και ο Ισπανός διαιτητής της αναμέτρησης Βελάσκο Καρμπάγιο έδειξε αμέσως τη βούλα του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε το μυαλό του ΠΑΟΚ, ο Βλάνταν Ίβιτς, όμως δυστυχώς ο Σέρβος αποδείχθηκε μη ψύχραιμος. Το πλασέ του ήταν στο κέντρο της εστίας του ¶γιαξ, εκεί όπου ο Στεκέλενμπουργκ δεν δυσκολεύτηκε να διώξει με τα πόδια.

Η απώλεια του πέναλτι ήταν τεράστια ψυχρολουσία, όμως ούτε τότε ο δικέφαλος έδειξε έτοιμος να εγκαταλείψει την προσπάθεια. Στις καθυστερήσεις ο Σαλπιγγίδης κέρδισε μια χαμένη μπαλιά και έβγαλε για τον Ίβιτς, που σκόραρε σε κενό τέρμα, αλλά τα χρονικά περιθώρια δεν επέτρεπαν την ολοκλήρωση της ανατροπής.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαίντι, Σνάουτσνερ (84' Φιλομένο), Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Βιτόλο (64' Μουσλίμοβιτς), Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Σορλέν

Αγιαξ (Μάρτιν Γιολ): Στεκέλενμπουργκ, Βαν ντερ Βιλ, Ανίτα, Αλντερβάιρελντ, Βερτογκεν, Λιντγκρεν, Ντε Ζέου, Ντε Γιονγκ, Σουάρες (91' Ολεγκιέν), Σουλεϊμάνι (78' Ερικσεν), Εμάνουελσον