Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010 16:02

13 εκατ. ευρώ για προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης στη Φθιώτιδα

Προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης συνολικού προϋπολογισμού 13 εκατ. ευρώ ενέκρινε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή.

Προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης συνολικού προϋπολογισμού 13 εκατ. ευρώ ενέκρινε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή.

Πρόκειται για προγράμματα Leader, τα οποία προέρχονται από το πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής (2007-2013) στοχεύοντας στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη της υπαίθρου μέσω της γεωργικής όσο και τουριστικής δραστηριότητας.

Μέσω των δράσεων προβλέπεται η ενίσχυση καινοτόμων πρωτοβουλιών που αφορούν γεωργικές δραστηριότητες, η στήριξη πολύ μικρών επιχειρήσεων καθώς και η διατήρηση της αγροτική κληρονομιάς.

Αναλυτικότερα, η σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ της υπουργού κ. Κατερίνας Μπατζελή και της «Φθιωτικής Αναπτυξιακής» - η οποία και θα υλοποιήσει το πρόγραμμα - είναι συνολικού προϋπολογισμού 12,9 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 6,7 εκατ. ευρώ είναι δημόσια δαπάνη. Για τις δράσεις Leader προβλέπεται η διάθεση συνολικών πόρων ύψους 325 εκατ. ευρώ.

Σε δηλώσεις της με αφορμή την έγκριση των προγραμμάτων, η κ. Μπατζελή τόνισε μεταξύ άλλων τη συμβολή των εν λόγω δράσεων στην ανάπτυξη πράσινης επιχειρηματικότητας που -όπως είπε - «είναι σε θέση να προσδώσει προστιθέμενη αξία στη γεωργική δραστηριότητα, διαφοροποιώντας την αγροτική οικονομία, εισάγοντας καινοτόμες πρακτικές, ενισχύοντας την εξωστρέφεια της οικονομίας και προσφέροντας ευκαιρίες απασχόλησης στην ύπαιθρο».