Πολιτική
Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010 11:57

ΥΠΕΚΑ: Πρόσκληση για δράσεις αποκατάστασης ΧΑΔΑ

Πρόσκληση για δράσεις αποκατάστασης Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) υψηλής επικινδυνότητας, προϋπολογισμού €15 εκατ., με χρηματοδότηση από το ΕΠΠΕΡΑΑ, υπέγραψε η ΥΠΕΚΑ Τ. Μπιρμπίλη, στο πλαίσιο συμμόρφωσης της χώρας με τις σχετικές οδηγίες της Ε.Ε. για το κλείσιμο των ΧΑΔΑ.

Πρόσκληση για δράσεις αποκατάστασης Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) υψηλής επικινδυνότητας, προϋπολογισμού €15 εκατ., με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ), υπέγραψε η ΥΠΕΚΑ Τ. Μπιρμπίλη, στο πλαίσιο συμμόρφωσης της χώρας με τις σχετικές οδηγίες της Ε.Ε. για το κλείσιμο των ΧΑΔΑ.

Η πρόσκληση απευθύνεται στους δικαιούχους των περιφερειών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και Κρήτης.

Αντίστοιχες δράσεις χρηματοδοτούνται από το ΕΠΠΕΡΑΑ με άμεση εκχώρηση κονδυλίων του Προγράμματος στις Ενδιάμεσες Διαχειριστικές Αρχές των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου, ενώ για τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Βορείου Αιγαίου έχουν δημοσιευτεί ανάλογες προσκλήσεις στο πλαίσιο των αντίστοιχων Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.

Οπως αναφέρει το ΥΠΕΚΑ, με στόχο την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των πόρων του ΕΠΠΕΡΑΑ και την κάλυψη των περιβαλλοντικών αναγκών των Περιφερειών της χώρας, το ΕΠΠΕΡΑΑ ενισχύει την προστασία του περιβάλλοντος, συμπληρωματικά προς τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα, όλων των Περιφερειών, με τη χρηματοδότηση δράσεων διαχείρισης αποβλήτων, καθώς και λοιπά περιβαλλοντικά έργα.