Αθλητικά
Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2010 01:38

Ολυμπιακός - Λα Κορούνια: 0 - 0

Μπορεί να μην νίκησε, όμως έδωσε συνέχεια στις θετικές του εμφανίσεις. Ο λόγος για τον Ολυμπιακό που πραγματοποίησε ένα ακόμη καλό ματς ενώπιον του κοινού του στο Καραϊσκάκη, μένοντας όμως στο 0-0 με την Λα Κορούνια. Έδειξε ωστόσο, πως του λείπει ένα καλό βαρύ φορ μπροστά.

Καλύτερος αμυντικά αλλά...

Μπορεί να μην νίκησε, όμως έδωσε συνέχεια στις θετικές του εμφανίσεις. Ο λόγος για τον Ολυμπιακό που πραγματοποίησε ένα ακόμη καλό ματς ενώπιον του κοινού του στο Καραϊσκάκη, μένοντας όμως στο 0-0, στο φιλικό αγώνα με τη Λα Κορούνια. Έδειξε ωστόσο, πως του λείπει ένα καλό βαρύ φορ μπροστά.

Καλύτερος αμυντικά αλλά...

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε σήμερα καλύτερος αμυντικά σε σχέση με προηγούμενά του παιχνίδια. Ήταν πολύ πιο δεμένος και είχε έναν Μέλμπεργκ σε πολύ καλή μέρα αλλά και κατάσταση.

Από εκεί και πέρα ήταν πιο καλός από την Λα Κορούνια και είχε ευκαιρίες για γκολ με αποκορύφωμα το δοκάρι του Ντιόγο στο 48', πλην όμως φάνηκε πως του λείπει ένα καλό βαρύ φορ, που θα κάνει την διαφορά.

Το πρώτο μέρος

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με τον Πάρντο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα βρίσκονταν οι Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Α. Παπαδόπουλος και Ρ. Μπράβο.

Αμυντικά χαφ άρχισαν οι Ντουντού και Γ. Παπαδόπουλος. Στην μεσαία γραμμή ήταν ο Φετφατζίδης, στα χαφ οι Ρόμενταλ και Σοϊλέδης και μοναδικός προωθημένος ο Μήτρογλου.

Ανώτερος ο Ολυμπιακός

Οι παίκτες του Βαλβέρδε ξεκίνησαν δυναμικά από την αρχή του ματς, αναζητώντας ένα γκολ. Το πρώτο σούτ του αγώνα άνηκε στους γηπεδούχους στο 3’. Ένα σούτ του Α. Παπαδόπουλου απέκρουσε ο Μουνίθ ενώ στο 6’ ο Ρόμενταλ από πολύ καλή θέση έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Ο Ολυμπιακός όσο περνούσε η ώρα έδειχνε σαφώς ανώτερος των Ισπανών. Στο 12’ είχε μία πολύ καλή στιγμή για γκολ.

Ο Γ. Παπαδόπουλος έκανε μία κούρσα από τα πλάγια και την κατάλληλη στιγμή έδωσε την μπάλα στον Μήτρογλου. Εκείνος έκανε ένα ωραίο σούτ στην κίνηση για να του πει όχι ο Μουνίθ με απόκρουση. Στην επαναφορά ο νεαρός φορ έκανε νέο ανάποδο σούτ, που πέρασε άουτ.

Οι παίκτες του Βαλβέρδε έβγαλαν φρεσκάδα, ταχύτητα αλλά και καλές κινήσεις μες στον αγωνιστικό χώρο ενώ πρόσεχαν και τα μετόπισθεν τους. Στο 19ο λεπτό χάθηκε άλλη μία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με το σούτ του Φετφατζίδη να περνάει άουτ. Στον αντίποδα η Λα Κορούνια έδειχνε να μην πατάει καλά στο γήπεδο αλλά και να έχει προβλήματα και στην άμυνά της αλλά και στην ανάπτυξή της.

Ο τραυματισμός του Ντουντού

Στο 21ο λεπτό τραυματίστηκε ο Ντουντού στο χέρι. Ο Γκαλίτσιος του το πάτησε και το ιατρικό τιμ της ομάδας του Ολυμπιακού του το έδεσε. Στο 25’ ο Βραζιλιάνος αρχηγός του Ολυμπιακού επανήλθε στο ματς.

Στο μεταξύ η Λα Κορούνια κατάφερε να ισορροπήσει κάπως την κατάσταση μες στο γήπεδο. Στο 33’ ο Φετφατζίδης δοκίμασε ξανά το πόδι του, χωρίς όμως να καταφέρει να παραβιάσει την αντίπαλη εστία. Στο 44’ ο Α. Παπαδόπουλος εκτέλεσε ένα καλοχτυπημένο φάουλ που απέκρουσε ασθενώς ο Μουνίθ. Στην συνέχεια της φάσης ο Μήτρογλου από κοντά απέτυχε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ογκόλιθος ο Μέλμπεργκ, θετικοί Ντουντού, Ρόμενταλ, Γ. Παπαδόπουλος, Φετφατζίδης

Στο πρώτο μέρος από μεριάς Ολυμπιακού δέσποσε με την πολύ καλή του αμυντική παρουσία ο Μέλμπεργκ. Ο Σουηδός ήταν σχεδόν αλάνθαστος.

Ο Ντουντού βοήθησε αρκετά κυρίως δημιουργικά ενώ ιδιαίτερα κινητικοί ήταν οι Γ. Παπαδόπουλος και Φετφατζίδης, που έδωσαν αρκετές μάχες. Όσον αφορά στον Ρόμενταλ προκάλεσε ουκ ολίγα προβλήματα στους Ισπανούς από τα πλάγια με τις ενέργειες και τις μπαλιές του. Όσον αφορά στον Μήτρογλου πάλεψε αρκετά αλλά δεν του βγήκαν οι τελικές του προσπάθειες. Αντίθετα κάκιστος ήταν ο Γκαλίτσιος.

Δοκάρι με το ξεκίνημα του Β’ μέρους

Ο Βαλβέρδε προχώρησε αρκετές αλλαγές στο Β’ μέρος. Μία εξ αυτών ο Ντιόγο ήταν αυτός που έκανε την πιο μεγάλη φάση του αγώνα στο 48’, όταν η καρφωτή κεφαλιά του τράνταξε το δοκάρι της Λα Κορούνια.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού συνέχισαν να έχουν το... πάνω χέρι στο παιχνίδι, χωρίς όμως να μπορούν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε ένα γκολ. Η Λα Κορούνια από την πλευρά της εξακολουθούσε να κάνει ότι μπορούσε για να μην δεχθεί ένα γκολ.

Τα λεπτά κυλούσαν με τους γηπεδούχους να αδυνατούν να σκοράρουν και την Λα Κορούνια να βγαίνει σιγά σιγά σε αντεπιθέσεις, αναζητώντας κάτι καλύτερο από τον αγώνα. Οι Ισπανοί έκαναν κάποιες αλλαγές για να δοκιμάσουν και αυτοί πρόσωπα και σχήματα.

Ο ρυθμός του αγώνα από κάποιο σημείο και έπειτα έπεσε αρκετά. Ωστόσο στο 79’ ο Κατσικογιάννης έκανε ένα πολύ καλό σούτ, που πέρασε λίγο άουτ.

Στο 85’ ήταν η σειρά του Ριέρα να πιάσει ένα σούτ, που μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Λα Κορούνια. Ο εν λόγω χαφ έδειξε και πάλι πως είναι ανέτοιμος. Τελικώς οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 το οποίο βάσει της γενικής εικόνας του αγώνα αδικεί τον Ολυμπιακό, που άξιζε τουλάχιστον ένα γκολ.

Καλή εικόνα από Πάρντο, MVP o Μέλμπεργκ

Στον σημερινό αγώνα ο Πάρντο έδειξε αξιοζήλευτη σταθερότητα ενώ γενικά είχε καλές επεμβάσεις. Ο παίκτης όμως που ξεχώρισε ήταν ο Μέλμπεργκ. Ο Σουηδός άσος έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, όντας σχεδόν άψογος στα αμυντικά καθήκοντα. Ήταν αναμφίβολα ο MVP του ματς για τον Ολυμπιακό.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Πάρντο, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Ντουντού, Ρ. Μπράβο, Φετφατζίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Ρόμενταλ, Σοϊλέδης. Γ. Παπαδόπουλος.

Λα Κορούνια: Μουνίθ, Πέρεζ, Λόπο, Ρίκι, Φερνάντεζ, Λάουρε, Τόμας, Γκουαρδάδο, Κολότο, Ντομίνγκεζ, Σεοάνε.

Πηγή: www.gazzetta.gr