Αθλητικά
Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010 14:41

Γ.Νικητιάδης: Δεν θα ανεχθούμε παρόμοια έκτροπα

Την οργή του για τα θλιβερά επεισόδια στο φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ των εθνικών ομάδων της Ελλάδας και της Σερβίας, εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, υπογραμμίζοντας πως παρόμοιες πρακτικές δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές, ειδικά όταν προέρχονται από αθλητές που φέρουν το εθνόσημο.

Την οργή του για τα θλιβερά επεισόδια στο φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ των εθνικών ομάδων της Ελλάδας και της Σερβίας, εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, υπογραμμίζοντας πως παρόμοιες πρακτικές δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές, ειδικά όταν προέρχονται από αθλητές που φέρουν το εθνόσημο.

Ο υφυπουργός χαρακτήρισε λυπηρό σε ένα φιλικό αγώνα μεταξύ δυο μεγάλων ομάδων διεθνούς εμβέλειας με παίκτες υψηλού επιπέδου, να λαμβάνουν χώρα τέτοιου είδους έκτροπα.

«Η φιλία μεταξύ του ελληνικού και του σερβικού λαού και η στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ούτε μπορούν να αποδεχθούν, ούτε έχουν την πολυτέλεια σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να επιτρέψουν παρόμοια γεγονότα», τόνισε ο κ. Νικητιάδης και σημείωσε αναφορικά με την παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1856625 , πως η ελληνική δικαιοσύνη ενήργησε στο πλαίσιο της ανεξαρτησίας της και θα ακολουθηθεί ο δρόμος που υπαγορεύουν οι νομοί του κράτους.

«Η πολιτική ηγεσία όμως του υπουργείου μας, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί παρόμοιες πρακτικές, ειδικώς όταν προέρχονται από όσους φέροντας το βάρος του εθνικού εμβλήματος δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν εκπροσωπούν τον εαυτό τους αλλά την πατρίδα τους», ξεκαθάρισε ο κ. Νικητιάδης και επανέλαβε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι μπροστά στα φαινόμενα της βίας στον αθλητικό χώρο δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή ανοχή.

ΚΚΕ: Κανείς δεν δικαιούται να δηλώνει ξαφνιασμένος

Κανείς δεν δικαιούται να δηλώνει ξαφνιασμένος από τα θλιβερά επεισόδια, υπογραμμίζει από την πλευρά του το ΚΚΕ, τονίζοντας παράλληλα πως προκαλεί εντύπωση η στάση της κυβέρνησης, καθώς ενώ δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε αυτά τα έκτροπα - μετά από πολύωρη καθυστέρηση - δεν ανακοίνωσε καμία πολιτική απόφαση και συγκεκριμένα μέτρα καταδίκης.

Τα εκφυλιστικά φαινόμενα που αναπτύσσονται από τη βάση ως την κορυφή στον λεγόμενο επαγγελματικό αθλητισμό, και τα οποία καλλιεργούνται και στον ερασιτεχνικό, καθιστούν ολοφάνερο ότι η εμπορευματοποίηση και η εμπλοκή στα γρανάζια των μεγάλων επιχειρήσεων και του τζόγου αλλοιώνουν και καταστρέφουν τον αθλητισμό, καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα.

ΛΑΟΣ: Να μη διαταραχθούν οι σχέσεις με τη Σερβία

«Τα ακραία φαινόμενα που ζήσαμε στον αγώνα μπάσκετ Ελλάδας - Σερβίας - αν και είναι αποκρουστικά- ενίοτε συμβαίνουν στα γήπεδα», σχολιάζει ο ΛΑΟΣ και συμπληρώνει ότι «δεν πρέπει να διαταραχθεί το κλίμα των φιλικών σχέσεων με τη Σερβία».

«Ο ΛΑ.Ο.Σ καταδικάζει, φυσικά, την βία αλλά - πέρα από τους φυσικούς αυτουργούς των επεισοδίων- πρέπει να αναζητήσουμε και τους ηθικούς αυτουργούς που κρύβονται πίσω από τα γραφεία, καταλήγει το κόμμα

ΣΥΝ: Τα επεισόδια δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία

Οι σκηνές βίας στον χθεσινό φιλικό αγώνα μπάσκετ μεταξύ των εθνικών ομάδων Ελλάδας και Σερβίας δυστυχώς δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία και θέτουν επί τάπητος το θέμα της άμεσης παρέμβασης της πολιτείας για την πάταξη τέτοιων φαινομένων στο χώρο του αθλητισμού, σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΣΥΝ.

Απαιτείται μια συνολική και συστηματική προσπάθεια σε όλες τις πτυχές και τα επίπεδα των αθλητικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, στα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σωματεία, στο σύνολο του αθλητικού κόσμου για να μπορέσει κάποτε να αποτελέσει παρελθόν η βία στο χώρο του αθλητισμού, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.