Πολιτική
Σάββατο, 21 Αυγούστου 2010 11:41

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοίγει δεύτερος γύρος λεηλασίας

Το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο αποτελεί το δεύτερο γύρο εισοδηματικής λεηλασίας, κατεδάφισης κοινωνικών δικαιωμάτων, διάλυσης εργασιακών σχέσεων και εκποίησης ό,τι δημοσίου έχει απομείνει, δήλωσε ο Παν. Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο αποτελεί το δεύτερο γύρο εισοδηματικής λεηλασίας, κατεδάφισης κοινωνικών δικαιωμάτων, διάλυσης εργασιακών σχέσεων και εκποίησης ό,τι δημοσίου έχει απομείνει, δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο συνιστά ένα νέο μεγάλο αντεργατικό και αντικοινωνικό κυβερνητικό πραξικόπημα, με το οποίο το Σύνταγμα γίνεται "κουρελόχαρτο", η Βουλή τίθεται στο περιθώριο και καταλύεται κάθε ίχνος εθνικής ανεξαρτησίας», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει παραδώσει τη χώρα και τον ελληνικό λαό, ως «πειραματόζωα» στην ανελέητη ιμπεριαλιστική «νεοαποικιοποίηση» της τρόικας.

Υπογράμμισε, παράλληλα, την ανάγκη για ένα μεγάλο ενωτικό ταξικό μέτωπο του λαού και της νεολαίας «για την ήττα και την απομάκρυνση της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, για την ανατροπή του κατεστημένου πολιτικού σκηνικού και την ακύρωση των μνημονίων και των δεσμεύσεών τους».