Αθλητικά
Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010 20:07

Champions League: Μέτρια κλήρωση για Παναθηναϊκό

Σε μέτριας δυσκολίας όμιλο κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός στο Champions League. Στο δρόμο του θα συναντήσει την πανίσχυρη Μπαρτσελόνα, την φιλότιμη Κοπεγχάγη και την πρωταθλήτρια Ρωσίας Ρούμπιν Καζάν.

Σε μέτριας δυσκολίας όμιλο κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός στο Champions League. Στο δρόμο του θα συναντήσει την πανίσχυρη Μπαρτσελόνα, την φιλότιμη Κοπεγχάγη και την πρωταθλήτρια Ρωσίας Ρούμπιν Καζάν.

Οι άνθρωποι του τριφυλλιού ήταν πλήρως ικανοποιημένοι πριν το άκουσμα της Ρούμπιν από το Δ' γκρουπ δυναμικότητας. Μέχρι εκείνο το σημείο η κληρωτίδα τους είχε στείλει τη Μπαρτσελόνα -η οποία λογικά θα μπορέσει να καθαρίσει όλους τους αντιπάλους και να μην αποτελέσει πρόβλημα για τους πράσινους- και η Κοπεγχάγη, που ήταν ότι καλύτερο μπορούσαν να περιμένουν από το Γ' γκρουπ δυναμικότητας. Το άκουσμα των Ρώσων όμως σίγουρα δεν ικανοποίησε, καθώς και μεγάλο μπάτζετ έχουν, ενώ ο βαρύς χειμώνας ίσως επηρεάσει τον ελληνικό σύλλογο στην εκτός έδρας αναμέτρηση.

Παρόλα αυτά, πρόκειται για έναν αντίπαλο το εμπόδιο του οποίου ένας σοβαρός Παναθηναϊκός μπορεί να ξεπεράσει.

Το τριφύλλι ξεκινάει τις υποχρεώσεις του κόντρα στη Μπαρτσελόνα στις 14 Σεπτεμβρίου. Στις 29 Σεπτεμβρίου υποδέχεται τη Κοπεγχάγη στο ΟΑΚΑ, ενώ στις 20 Οκτωβρίου στην Αθήνα έρχεται η Ρούμπιν Καζάν. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στη Ρωσία στις 2 Νοεμβρίου και στις 24 του ίδιου μήνα φιλοξενεί τη Μπαρτσελόνα. Στην τελευταία αγωνιστική στις 7 Δεκεμβρίου οι πράσινοι αντιμετωπίζουν τους Δανούς στη Κοπεγχάγη.

Στους υπόλοιπους ομίλους ξεχωρίζει ο 1ος με Ίντερ, Βέρντερ, Τότεναμ και Τβέντε και ο 7ος με Μίλαν, Ρεάλ Μαδρίτης, ¶γιαξ και Οσέρ.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

1ος Όμιλος

Ίντερ

Βέρντερ Βρέμης

Τότεναμ

Τβέντε

2ος Όμιλος

Λυών

Μπενφίκα

Σάλκε

Χάποελ Τελ Αβίβ

3ος Όμιλος

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Βαλένθια

Ρέιντζερς

Μπούρσασπορ

4ος Όμιλος

Μπαρτσελόνα

Παναθηναϊκός

Κοπεγχάγη

Ρούμπιν Καζάν

5ος Όμιλος

Μπάγερν Μονάχου

Ρόμα

Βασιλεία

Κλουζ

6ος Όμιλος

Τσέλσι

Μαρσέιγ

Ζίλινα

7ος Όμιλος

Μίλαν

Ρεάλ Μαδρίτης

¶γιαξ

Οσέρ

8ος Όμιλος

¶ρσεναλ

Σαχτάρ

Μπράγκα

Παρτιζάν

* Παράλληλα με την κλήρωση βραβεύτηκαν και οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές της περσινής σεζόν στη διοργάνωση. Όλοι οι νικητές που αναδείχθηκαν με ψηφοφορία προέρχονταν από την πρωταθλήτρια ομάδα της Ίντερ.

Αναλυτικότερα, καλύτερος τερματοφύλακας αναδείχθηκε ο Ζούλιο Σέζαρ, αμυντικός ο Μαικόν, Μέσος ο Γουέσλι Σνάιντερ και επιθετικός ο Ντιέγκο Μιλίτο.