Εντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα της Αριστεράς πυροδότησε στη Βουλή σημερινή ανακοίνωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, όπου καλείτο ο λαός να αντιπαλέψει το Μνημόνιο και την κυβερνητική οικονομική και εργατική πολιτική.
Εντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα της Αριστεράς πυροδότησε στη Βουλή σημερινή ανακοίνωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, όπου καλείτο ο λαός να αντιπαλέψει το Μνημόνιο και την κυβερνητική οικονομική και εργατική πολιτική.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Χρήστος Παπουτσής εγκάλεσε το κομμουνιστικό κόμμα πως χρησιμοποιεί το Μνημόνιο για επικοινωνιακούς λόγους σε βάρος των κυβερνητικών προσπαθειών εξόδου απ’ την κρίση.
«Κάνουμε πολιτική για να εγγυηθούμε τη ζωή των ανθρώπων σήμερα και για να διαμορφώσουμε καλύτερες προϋποθέσεις για το αύριο. Επιμένω στην ανάγκη μίας υπεύθυνης πολιτικής στάσης όλων, την οποία, δυστυχώς, δεν την αντιλαμβάνομαι μ’ αυτήν την ανακοίνωση» σημείωσε.
«Τι προτείνετε ακριβώς; Καλείτε τον κόσμο να μη συμμετάσχει στην προσπάθεια διάσωσης της χώρας; Προτείνετε να μην υπάρξει συμμετοχή, συστράτευση ολόκληρου του ελληνικού λαού, δηλαδή, τη χρεοκοπία της χώρας; Προτείνετε, να συνεχίσουμε να γινόμαστε περίγελος σε ολόκληρη την υφήλιο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου η Σλοβακία και η Τσεχία αρνούνται την οικονομική υποστήριξη της χώρας, επειδή η Ν.Δ. οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία;»
Απαντώντας από πλευράς ΚΚΕ ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε πως το κόμμα του μίλησε για επικαιροποιημένο Μνημόνιο και αξιώνει να έρθει στη Βουλή, όχι μόνον για ενημέρωση, αλλά και για ψήφιση» απάντησε για λογαριασμό του ΚΚΕ, ο Ν. Καραθανασόπουλος. «Όμως, με την πραξικοπηματική τροπολογία που ψηφίστηκε αμέσως μετά το Μνημόνιο, ο υπουργός Οικονομικών εξουσιοδοτείται να υπογράφει Μνημόνια χωρίς την συγκατάθεση της Βουλής» πρόσθεσε.
«Με το Μνημόνιο, αυτό που θέλετε να κάνετε ουσιαστικά κύριε Παπουτσή, η κυβέρνηση αλλά και η αστική τάξη της χώρας μας, είναι να πληρώσει ο λαός τα χρέη που δημιούργησαν οι κεφαλαιοκράτες και οι εκάστοτε πολιτικές των κυβερνήσεων. Η δεύτερη όμως, πολύ πιο ουσιαστική πλευρά, είναι μέσα από αυτή τη διαδικασία να δημιουργηθεί ένας παράδεισος για την επόμενη μέρα, ούτως ώστε να μπορέσει το κεφάλαιο να δράσει ανεξέλεγκτα» πρόσθεσε.
Συνεχίζοντας παραλλήλισε την σημερινή στάση του «αστικού κόσμου» με εκείνην της Κατοχής, οπότε «ο αστικός κόσμος, στην καλύτερη περίπτωση λάκισε και στη χειρότερη έγινε δοσίλογος» - κάτι που προκάλεσε την εντονότατη παρέμβαση του ¶δωνι Γεωργιάδη (ΛΑΟΣ) και αντιπαραθέσεις του αργότερα με τον Θ. Δρίτσα (ΣΥΡΙΖΑ), όπου ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κατηγόρησε συν τοις άλλοις το Κομμουνιστικό Κόμμα για «συμφωνία με τους Βουλγάρους για τη Μακεδονία» και τα «κονσερβοκούτια στην πηγάδα του Μελιγαλά».
Ο Θ. Δρίτσας, ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τον Χ. Παπουτσή πως «θυμίζει τον Λάσκαρη, τον υπουργό Εργασίας του Καραμανλή που διακήρυσσε πως χάριν του εθνικού συμφέροντος πρέπει να καταργηθεί η πάλη των τάξεων».
«Ο κ. Παπουτσής μας είπε σήμερα, ότι κάθε διαμαρτυρία, αγωνιστική αμφισβήτηση της μονοδρομημένης κυβερνητικής πολιτικής, θέτει σε κίνδυνο το έθνος και τα συμφέροντα της πατρίδας. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο και ολισθηρό έδαφος!» παρατήρησε ο κος Δρίτσας. «Είναι πάρα πολύ εύκολο, εφόσον έχει κανείς τον κοινωνικό και πολιτικό συσχετισμό, να περικόπτει μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα και να λέει πως εξοικονομεί πόρους για να εξοφλήσει το χρέος - και αυτό να το ανάγει σε εθνική πολιτική. Δεν μπορεί να εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ, η Κυβέρνηση, με τις επικοινωνιακές επιλογές, ως η εθνικά υπεύθυνη δύναμη».
«Όσο οι αντικομουνιστικές κορώνες ορισμένων διασπούν την ενότητα της κοινωνίας, το ίδιο ακριβώς κάνουν και εκείνοι, οι οποίοι με συστηματικό τρόπο επιχειρούν να αλλοιώσουν τις προσπάθειες που γίνονται με βάση την πραγματικότητα της σημερινής ελληνικής κοινωνίας» ανταπάντησε ο κ, Παπουτσής.
«Δεν μίλησα για κατάργηση της πάλης των τάξεων. Δεν επρόκειτο για καταγγελία, αλλά για έκκληση συμμετοχής στην εθνική προσπάθεια» διευκρίνισε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ