Πολιτική
Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010 11:58

Στην εξεταστική για τη Siemens o Γ. Αλογοσκούφης

Στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Siemens κατέθεσε σήμερα ο Γιώργος Αλογοσκούφης, σχετικά με τις συμβάσεις του ΟΤΕ και του ΟΣΕ που υπεγράφησαν κατά το χρονικό διάστημα 2004-2007.

Στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Siemens κατέθεσε σήμερα ο Γιώργος Αλογοσκούφης.

Ο πρώην υπουργός οικονομικών κλήθηκε για κατάθεση, προκειμένου να ενημερώσει την επιτροπή σχετικά με τις συμβάσεις που υπεγράφησαν μεταξύ Siemens, ΟΤΕ και ΟΣΕ, κατά το χρονικό διάστημα 2004 - 2007.

Πάντως, ο κ. Αλογοσκούφης είχε δηλώσει τον Ιούνιο, όταν ζητήθηκε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του (και άλλων πρώην υπουργών), ότι είναι στη διάθεση της εξεταστικής επιτροπής για διευκρινίσεις.

Σημείωσε ωστόσο ότι «ουδεμία αρμοδιότητα είχε ή άσκησε για τα ζητήματα που διερευνώνται και ουδέποτε είχε υπογράψει οποιαδήποτε σύμβαση με τη Siemens».

Ελεύθερος ο Τ. Μαντέλης

Εξάλλου, ελεύθερος αφέθηκε χθες μετά το τέλος της πολύωρης απολογίας του, ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης, μετά από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα ως προς το θέμα της προφυλάκισής του ή μη.

Η απολογία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ κ. Τάσου Μαντέλη ξεπέρασε σε διάρκεια τις οκτώ ώρες. Για την τύχη του θα αποφασίσει τελικά το Συμβούλιο Εφετών.