Αθλητικά
Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010 15:13

Σηφάκης: «Έχουμε μπροστά μας μεγάλο ταξίδι»

Ο Μιχάλης Σηφάκης μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης για όλους και για όλα. Ο νεαρός τερματοφύλακας αναφέρθηκε στην Εθνική ομάδα που ξεκινάει τις υποχρεώσεις της την Παρασκευή, τον ¶ρη αλλά και τον ΟΦΗ.

Ο Μιχάλης Σηφάκης μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης για όλους και για όλα. Ο νεαρός τερματοφύλακας αναφέρθηκε στην Εθνική ομάδα που ξεκινάει τις υποχρεώσεις της την Παρασκευή, τον ¶ρη αλλά και τον ΟΦΗ.

Ο διεθνής τερματοφύλακας αναφερόμενος στο ξεκίνημα της προκριματικής φάσης του Euro 2012 τόνισε ότι "έχουμε μπροστά μας ένα ταξίδι και θα δώσουμε τα πάντα για να είμαστε στα γήπεδα της Ουκρανίας".

Βεβαίως ο Ηρακλειώτης γκολκίπερ δεν μπορούσε να μην μιλήσει και για τον ΟΦΗ λέγοντας ότι "έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια και χρειάζεται στήριξη από όλους. Ας αφήσουν κάποιοι τα λόγια και να βοηθήσουν με έργα".

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μιχάλη Σηφάκη στον Αthletic Radio 104,2:

Για την Εθνική ομάδα

«Ξεκινάει μια νέα σελίδα για την εθνική ομάδα. Αυτό που θα δείτε θα είναι μια εθνική ομάδα αρκετά βελτιωμένη. Το σημαντικό είναι ότι στο παιχνίδι με την Σερβία παρόλο που ήμασταν με το νέο προπονητή λίγες ημέρες, δουλέψαμε αρκετά και κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση. Όλοι είδαν ένα διαφορετικό σχήμα».

Για τη... νέα Εθνική ομάδα

«Θα δούμε μια ομάδα με ταυτότητα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το σημαντικό για την εθνική ομάδα είναι ότι έχει παίκτες με παιχνίδια στα πόδια τους. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να βοηθήσουμε ανά πάσα στιγμή».

Για το παιχνίδι με την Γεωργία

«Η Γεωργία είναι πολύ καλή ομάδα. Έχει έναν προπονητή που να μας γνωρίζει πολύ καλά, βρίσκεται αρκετά χρόνια στην Ελλάδα(σημ. Κετσπάγια). Κάθε αρχή είναι και δύσκολη. Σίγουρα, δεν έχουμε πολλά παιχνίδια στα πόδια μας αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Ήδη βρισκόμαστε σε ρυθμούς φουλ περιόδου λόγω και των συμμετοχών στο Γιουρόπα Λιγκ. Είναι ένας αξιόλογος αντίπαλος όμως αν παρουσιαστούμε εμείς όπως πρέπει θα πάμε καλά».

Για την προκριματική φάση

«Πρέπει να προσέξουμε πρώτα το παιχνίδι με την Γεωργία και μόλις τελειώσει εκείνο να κοιτάξουμε αυτό με την Κροατία. Στόχος είναι η πρώτη θέση και η πρόκριση στα τελικά. Έχουμε ένα ταξίδι μπροστά μας και θα δώσουμε τα πάντα ώστε να είμαστε στα γήπεδα της Ουκρανίας».

Για την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο

«Αυτή η εμπειρία ήταν ανεπανάληπτη. Βρίσκεσαι στο επίκεντρο του κόσμου για έναν μόνο. Είναι κάτι που δεν μπορείς να το περιγράψεις με λόγια και τα συναισθήματα είναι ανεπανάληπτα».

Για την πρόκριση του ¶ρη στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ

«Ήταν δύσκολη η πρόκριση. Όχι μόνο οι αγώνες με την Αούστρια αλλά και με την Γιαγκελόνια. Μπορεί να μην είναι γνωστή στην Ελλάδα αλλά είναι κυπελλούχος Πολωνίας. Είμαστε χαρούμενοι γιατί επετεύχθη ο πρώτος στόχος. Έχουμε αυτοπεποίθηση και ανυπομονούμε για το επόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό».

Για το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα

«Δεν σκοντάψαμε σε μια δύσκολη έδρα και ενώ προερχόμασταν από ένα εκτός έδρας παιχνίδι στην Ευρώπη. Αυτές τις δύο ημέρες δουλέψαμε πάρα πολύ και αξίζουν συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου. Είναι πολύ δύσκολο να ισορροπήσουν τα συναισθήματα μετά από μια μεγάλη πρόκριση».

Για τον ΟΦΗ

«Το σημαντικό για τον ΟΦΗ είναι να επιστρέψει στην Σούπερ Λίγκα. Είναι πραγματικά στενάχωρο να αγωνίζεται στην Β΄ Εθνική. Είναι μια ομάδα που πραγματικά λείπει από την Σούπερ Λίγκα. Για το μέλλον μου και τον ΟΦΗ δεν μπορώ να απαντήσω τώρα».

Για τη νέα προσπάθεια που έχει ξεκινήσει στον ΟΦΗ

«Κάθε νέα αρχή είναι και δύσκολη. Πρέπει όλοι να στηρίξουν την ομάδα και μόνοι τους δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα. Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν τα λόγια και να βοηθήσουν με έργα. Πρέπει όλοι αυτοί που έβγαιναν και μιλούσαν, να κάνουν επιτέλους έργα. Ήθελαν απελευθέρωση και επιτέλους την έχουν. Ο Νίκος(σημ. Μαχλάς) αγαπάει την ομάδα περισσότερο από κάθε άλλον. Οπότε ας βοηθήσουν όλοι όσο μπορούν».

Πηγή: www.gazzetta.gr