Πολιτική
Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2010 15:51

Από 3-6/9 οι εργασίες της Βουλής των Εφήβων

Την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου θα υποδεχτεί η Βουλή των Ελλήνων τους 300 μαθητές που θα συμμετέχουν φέτος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων».

Την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου θα υποδεχτεί η Βουλή των Ελλήνων τους 300 μαθητές που θα συμμετέχουν φέτος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων».

Οι εργασίες της Βουλής των Εφήβων, που συγκαλείται για 15 χρονιά φέτος, θα διαρκέσουν έως τις 6 Σεπτεμβρίου και έχουν ως στόχο τη μύηση των νέων στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και την καλλιέργεια των δημοκρατικών αξιών της σύγχρονης κοινωνίας, όπως είναι το ενδιαφέρον για τα κοινά, αλλά και η συμβολή του καθενός στη διαμόρφωσή τους, αλλά και ο υπεύθυνος και τεκμηριωμένος διάλογος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχολικό έτος 2009-2010 εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το πρόγραμμα και συμμετείχαν στην προκαταρκτική διαδικασία 11.134 μαθητές από τη Β΄ τάξη όλων των τύπων Λυκείου της χώρας, Τ.Ε.Ε./ΕΠΑΛ Α΄ Κύκλου του ΥΠ.Ε.Π.Θ. και του Ο.Α.Ε.Δ., καθώς και των αντίστοιχων Λυκείων και Τεχνικών Σχολών της Κύπρου και ελληνικών σχολείων του εξωτερικού.

Από τους επιλεγέντες έφηβους βουλευτές, οι 260 είναι από την Ελλάδα, οι 20 από την Κύπρο και οι 20 από την ομογένεια.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα των εργασιών, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, οι έφηβοι βουλευτές θα συνεδριάσουν σε Επιτροπές αντίστοιχες θεματικά των Διαρκών Επιτροπών της Βουλής των Ελλήνων και θα συμμετάσχουν σε προγραμματισμένες πολιτιστικές δραστηριότητες. Τέλος, τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 10.00 το πρωί, θα συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής των Εφήβων.