Πολιτική
Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2010 05:00

Πρόγνωση καιρού

Νοτίους ανέμους 5 έως 6 Μποφόρ από το απόγευμα στα βορειοδυτικά με τοπικές βροχές και από το βράδυ καταιγίδες πιθανώς ισχυρές, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Νοτίους ανέμους 5 έως 6 Μποφόρ από το απόγευμα στα βορειοδυτικά με τοπικές βροχές και από το βράδυ καταιγίδες πιθανώς ισχυρές, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αρχικά αίθριος καιρός. Από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία αύξηση των νεφώσεων. Τοπικές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία κυρίως το βράδυ. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία κυρίως στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργότερα καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα βόρεια τη νύχτα 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά. Από το απόγευμα στη Θεσσαλία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και είναι πιθανόν τη νύχτα να σημειωθούν βροχές στα ορεινά της Δυτικής και Βόρειας Θεσσαλίας. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αρχικά αίθριος καιρός και από τις απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα βροχής τη νύχτα. Ανεμοι: Ασθενείς και πρόσκαιρα νότιοι 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρές στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία, προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη Ηπειρωτική Χώρα, το Νότιο Ιόνιο και Βόρειο Αιγαίο προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη Νησιωτική Χώρα αρχικά προβλέπεται αίθριος καιρός και τις απογευματινές ώρες λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Ανεμοι: Στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και πρόσκαιρα στο Βόρειο Ιόνιο έως 6 Μποφόρ που θα εξασθενήσουν και από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα βόρεια και μικρή άνοδο στα νότια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)