Πολιτική
Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2010 15:42

Συνάντηση Κ.Παπούλια με τη Μ.Γιαννάκου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε την Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη η Ε.Ε. να γίνει πιο ανταγωνιστική.

«Αν χρειαστεί να εφαρμοστούν για ένα διάστημα πολιτικές λιτότητας προκειμένου να προλάβουμε τα χειρότερα ή να βελτιώσουμε τον ανταγωνισμό μας, τις επενδύσεις κλπ, πρέπει να το κάνει η Ευρώπη. Από την άλλη πλευρά, πρέπει να δούμε πώς θα εξασφαλίσουμε -και αυτός είναι ο ρόλος της πολιτικής - ένα επίπεδο, το οποίο θα είναι αντάξιο αυτού που αποκτήθηκε μετά τον Πόλεμο, ο οποίος άφησε καθημαγμένη και φτωχή την Ευρώπη, μέσω της ευρωπαϊκής πολιτικής της Κοινής Αγοράς και μετά της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Τα παραπάνω τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου, εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου, όπου έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Η κ. Γιαννάκου σημείωσε ακόμη την ανάγκη ενίσχυσης της Ε.Ε. «Από αυτή την ισχύ να πάρουμε κι εμείς ισχύ, διότι μόνη της καμμία χώρα της Ευρώπης σήμερα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σημερινές προκλήσεις», επεσήμανε.

Κατά τη συνάντησή της με τον Ορόεδρο Παπούλια συζήτησαν τις προοπτικές τις Ευρώπης, τη διαδικασία ολοκλήρωσης και το κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της Ενωσης με την εφαρμογή, πλέον, της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε πως η Ευρώπη πρέπει να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική, ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις από τρίτες χώρες και ταυτόχρονα να διατηρήσει τον τρόπο ζωής των πολιτών της. «Να διατηρήσει τον αγροτικό πληθυσμό σε καλή κατάσταση, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, διότι δεν είναι μόνο χώρος υπηρεσιών η Ευρώπη, και να παίξει και έναν σημαντικό ρόλο στα διεθνή πράγματα, με βάση την Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης που δημιουργείται τώρα και την προσπάθεια της Βαρώνης Αστον».

«Πολλές χώρες από τον τρίτο κόσμο προσβλέπουν σε αυτή την Ευρώπη και η δική μας προσπάθεια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ιδιαίτερα στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, είναι να στηρίξουμε μια κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας, η οποία θα μεταχειρίζεται την κοινοτική μέθοδο και όχι τον διακυβερνητισμό», πρόσθεσε η κ. Γιαννάκου.