Πολιτική
Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2010 15:44

Για νέα «άγρια» μέτρα προειδοποιεί το ΚΚΕ

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε το ΚΚΕ, με αφορμή τις συζητήσεις περί αυξήσεων στο πετρέλαιο θέρμανσης, το ΦΠΑ και τη ΔΕΗ.

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε το ΚΚΕ, με αφορμή τις συζητήσεις περί αυξήσεων στο πετρέλαιο θέρμανσης, το ΦΠΑ και τη ΔΕΗ.

«Η κυβέρνηση, με πλήρη επίγνωση των τραγικών συνεπειών που θα έχουν για το λαό, σχεδιάζει να επιβάλλει δραστικές αυξήσεις και στο πετρέλαιο θέρμανσης και το ΦΠΑ και τη ΔΕΗ και αλλού», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κομμουνιστικό κόμμα, ενώ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι με αυτόν τον τρόπο ικανοποιεί τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών «για μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις, περισσότερες φοροαπαλλαγές και προνόμια».

Το ΚΚΕ στρέφεται και κατά της Νέας Δημοκρατίας, καταλογίζοντάς της ευθύνες γιατί –όπως λέει- «ψεύδεται λέγοντας ότι είναι κατά του μνημονίου και της πολιτικής της κυβέρνησης».

Προειδοποιεί τέλος τα λαϊκά στρώματα ότι «τα άγρια μέτρα σε βάρος του εισοδήματος και των δικαιωμάτων τους, θα συνεχιστούν και θα δυναμώνουν, όσο η κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου και της ΕΕ, δεν βρίσκουν το λαό μπροστά τους, αποφασισμένο να απορρίψει τα διλήμματα, τις απειλές την πολιτική τους, να παλέψει για τα δικαιώματά του, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».