Αθλητικά
Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2010 23:37

Προκριματικά EURO 2012: Ελλάδα-Γεωργία 1-1

Δυο υπερπολύτιμους βαθμούς με το καλημέρα των προκριματικών για το EURO 2012 πέταξε η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, καθώς παραχώρησε ισοπαλία με 1-1 στο Γ. Καραϊσκάκης στη σαφώς πιο αδύναμη Γεωργία.

Δυο υπερπολύτιμους βαθμούς με το καλημέρα των προκριματικών για το EURO 2012 πέταξε η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, καθώς παραχώρησε ισοπαλία με 1-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» στη σαφώς πιο αδύναμη Γεωργία.

Μάλιστα, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν και χειρότερα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αν ο Νίκος Σπυρόπουλος δεν ισοφάριζε με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή στο 73' το γκολ του Ιασβίλι, με το οποίο προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι στο 3ο μόλις λεπτό της αναμέτρησης.

Η εμφάνιση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος δεν θύμισε σε τίποτα την ομάδα που είδαμε στο πρόσφατο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής (ασχέτως αν και αυτή είχε τα προβλήματά της), αλλά αντίθετα θύμισε τις άσχημες μέρες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006. Και τότε η Εθνική ξεκίνησε με άσχημο αποτέλεσμα στην πρεμιέρα των ομίλων (εκτός έδρα ήττα από τη Γερμανία), το οποίο αργότερα της στοίχισε τη συμμετοχή στα τελικά της Γερμανίας.

Παίζοντας το ανεκδιήγητης εμπνεύσεως 4-4-2 σε ρόμβο, που ξέθαψε ο Φερνάντο Σάντος -στο επίσημο ντεμπούτο του με τη «γαλανόλευκη»- από τα ντουλάπια με ναφθαλίνη προπονητών άλλης εποχής, οι Έλληνες διεθνείς είδαν και έπαθαν για να ελέγξουν αντιπάλους, που κανονικά θα έπρεπε να έχουν του χεριού τους.

Το γρήγορο γκολ του Ιασβίλι μετά από ασυνεννοησία του κεντρικού αμυντικού μας διδύμου πάγωσε τα πόδια των διεθνών, οι οποίοι για ένα ολόκληρο ημίχρονο πελαγοδρομούσαν.

Με έναν παίκτη, βεβαίως, στα χαφ να κυνηγάει τη μπάλα (ελέω του ρόμβου) και τον Σαμαρά να παλεύει να γίνει κάτι που δεν είναι (δημιουργικός παίκτης), οι Γεωργιανοί έκλεβαν άπειρο χρόνο μέχρι να καταφέρουμε να τους πάρουμε τη μπάλα. Και όταν το πετυχαίναμε, περιοριζόμασταν σε εύκολες σέντρες για τους αντιπάλους αμυντικούς προς ένα από τα πιο κοντά επιθετικά δίδυμα, αυτό των Γκέκα-Σαλπιγγίδη.

Οι διορθωτικές κινήσεις του Πορτογάλου ομοσπονδιακού τεχνικού στο δεύτερο μέρος -το γύρισε σε 4-3-3- είχαν καλύτερο αποτέλεσμα, καθώς και ο Σωτήρης Νίνης και ο Κώστας Μήτρογλου βοήθησαν για να αλλάξει η εικόνα του ματς. Ο πρώτος με το πιο ορθολογικό παιχνίδι που πέρασε από τα πόδια του και ο δεύτερος επειδή έδωσε όγκο και δύναμη στην επίθεση.

Το μόνο, πάντως, που καταφέραμε ήταν να φτάσουμε στην ισοφάριση σε φάση διαρκείας, όπου ο Σπυρόπουλος από το ύψος της περιοχής του στρώθηκε η μπάλα και με κεραυνό την έστειλε στα δίχτυα. Έτσι, λοιπόν, βρισκόμαστε από την αρχή των προκριματικών να κυνηγάμε τους κύριους αντιπάλους μας στον όμιλο Κροάτες (που κέρδισαν εκτός έδρας τη Λετονία). Τα πιο δύσκολα έπονται...

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Σάντος): Σηφάκης, Σεϊταρίδης (70' Μήτρογλου), Σπυρόπουλος, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τοροσίδης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς (59' Νίνης), Γκέκας

Γεωργία (Κετσμπάγια): Ρεβισβίλι, Λομπιανίτζε, Ασατιάνι, Καλάτζε, Αμισβιασβίλι, Χιζανισβίλι, Γκόγκουα (87' Μερεμπασβίλι), Κιρκβέλια, Ιασβίλι (54' Ανανίτζε), Κομπιασβίλι, Ντβαλισβίλι (60' Γκελασβίλι)

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ