Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2010 13:09

Ευρωπαϊκά πυρά για τη στάση της Σλοβακίας έναντι της Ελλάδας

Σφοδρή κριτική δέχεται η κυβέρνηση της Σλοβακίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την απόφασή της να μην συνδράμει στο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

Σφοδρή κριτική δέχεται η κυβέρνηση της Σλοβακίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την απόφασή της να μην συνδράμει στο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να βρεθεί στο περιθώριο, σύμφωνα με πηγές του Reuters από τους διπλωματικούς κύκλους.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η Σλοβακία είναι πιθανό να βρεθεί στο περιθώριο της ΕΕ, καθώς αρκετοί από τους ηγέτες των υπόλοιπων 26 κρατών μελών ενδέχεται να της γυρίσουν την πλάτη. Η άρνησή της να συμμετέχει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό είναι πιθανό να περιπλέξει τις συνομιλίες σχετικά με τον προϋπολογισμό της ΕΕ, καθώς τα πλουσιότερα μέλη ενδέχεται να φανούν πιο απρόθυμα να στηρίξουν οικονομικά τα φτωχότερα κράτη.

«Η Σλοβακία είχε συμφωνήσει [με τον μηχανισμό στήριξης]. Η νέα κυβέρνηση της Σλοβακίας ήταν αυτή που εναντιώθηκε στη συμφωνία και αυτό δεν είναι αποδεκτό», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστρίας, Γιόζεφ Πρελ. «Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις. Αυτό που θέλουμε είναι η Σλοβακία να αναλαμβάνει τις ευθύνες της με μεγαλύτερη σοβαρότητα στο μέλλον», τόνισε.