Αθλητικά
Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2010 00:18

Πρ. EURO 2012: Ισόπαλες Γεωργία-Ισραήλ

Με τον επιθετικό του Εργοτέλη Μάρις Βερπακόφσκις να σκοράρει, η Λετονία επικράτησε στην Μάλτα με 2-0 παίρνοντας την πρώτη της νίκη στον 6ο όμιλο των προκριματικών, που συμμετέχει και η Εθνική μας. Στο 0-0 η Γεωργία με το Ισραήλ.

Με τον επιθετικό του Εργοτέλη Μάρις Βερπακόφσκις να σκοράρει, η Λετονία επικράτησε στην Μάλτα με 2-0 παίρνοντας την πρώτη της νίκη στον 6ο όμιλο των προκριματικών, που συμμετέχει και η Εθνική μας. Στο 0-0 η Γεωργία με το Ισραήλ.

Πρώτοι πόντοι για Λετονία

Τους πρώτους της βαθμούς στον 6ο όμιλο των προκριματικών πήρε η Λετονία, η οποία στην πρεμιέρα είχε ηττηθεί εντός έδρας από την Κροατία (0-3). Η ομάδα του Αλεξάντρς Στάρκοβς επικράτησε 2-0 στην Μάλτα χάρη σε γκολ του Γκορκς στο 42', ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κάουνα, και στο 85' του επιθετικού του Εργοτέλη Μάρις Βερπακόφσκις, ο οποίος ξεκίνησε βασικός και αντικαταστάθηκε στο 93' από τον Περεπιότκινς). Η Λετονία είναι η επόμενη αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας στο τρίτο ματς του γκρουπ.

Οι συνθέσεις

Μάλτα (Τζον Μπούτιγκιγκ): Χογκ, Καρουάνα, Μάμο (77' Ρ. Φένεκ), Σκιμπέρας (77' Φάιλα), Αγκιους, Μπατζάντα, Μπρίφα, Μιφσούντ (c), Κοέν, Μουσκάτ, Πάσε.

Λετονία (Αλεξάντρς Στάρκοβς): Βάνινς, Κιάβα, Λάιζανς, Ιβάνοφς, Μιχάιντιουκς, Κάουνα, Βερπακόφσκις (93' Περεπιότκινς), Ρούμπινς, Γκορκς (c), Ραφάισκις (82' Αστάγιεφς), Ρούντνεβς (70' Κάρλσονς).

Στοπ και στο Ισραήλ

Μετά την Εθνική Ελλάδας, η Γεωργία έβαλε... φρένο και στο Ισραήλ, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 0-0 στην Τυφλίδα. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια παρέμεινε αήττητη σε αυτή την αρχή των προκριματικών, μια και υποχρέωσε σε «λευκή» ισοπαλία το Ισραήλ, το οποίο είναι η ομάδα που μπορεί να απειλήσει το δίδυμο Κροατίας-Ελλάδας. Για την ομάδα του Λουίς Φερναντέζ, πάντως, το 0-0 δεν είναι άσχημο αποτέλεσμα, αφού δεν ηττήθηκε σε μια δύσκολη έδρα, εκεί που ενδεχομένως η ομάδα του Σάντος να αντιμετωπίσει προβλήματα. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως το Ισραήλ, που έφτασε στους τέσσερις βαθμούς, αντιμετωπίζει στο επόμενο παιχνίδι τους Κροάτες στο Τελ Αβίβ.

Οι συνθέσεις

Γεωργία: Ρεβισβίλι, Λομπανίτζε, Ασατιάνι, Καλάτζε, Αμισουλασβίλι, Κιζανσβίλι, Γκογκούα (75' Απτσιαούρι), Ανανίτζε, Ιασβίλι, Κομπιασβίλι, Νταλισβίλι (63' Μερεμπασβίλι).

Ισραήλ: Αουάτε, Μπεν Χαΐμ, Μποντάρβ, Καγιάλ, Κοέν (61' Ζάχαβι), Ρεφαέλοφ (75' Βερμούθ), Κεϊνάν, Μπεναγιούν, Σαχάρ, Μπεν-Νταγιάν, Κοέν.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Γεωργία-Ισραήλ 0-0

Μάλτα-Λετονία 0-2

(42' Γκορκς, 85' Βερπακόφσκις)

Κροατία-Ελλάδα 0-0

Η βαθμολογία

(2 αγώνες)

1. Ισραήλ 4

2. Κροατία 4

3. Λετονία 3

4. Γεωργία 2

5. Ελλάδα 2

6. Μάλτα 0

Επόμενη αγωνιστική (08/10)

Γεωργία-Μάλτα

Ελλάδα-Λετονία

Πηγή: www.gazzetta.gr