Κόσμος
Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010 09:05

Στις φλόγες προάστιο του Σαν Φρανσίσκο

Ενας νεκρός και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε μετά από έκρηξη σε κεντρικό αγωγό φυσικού αερίου στο Σαν Φρανσίσκο.

Ενας νεκρός και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε μετά από έκρηξη σε κεντρικό αγωγό φυσικού αερίου στο Σαν Φρανσίσκο. Η φωτιά εξαπλώθηκε στο μεγαλύτερο τμήμα του προαστίου Σαν Μπρούνο, το οποίο απέχει λίγα χιλιόμετρα από το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης, καταστρέφοντας αρκετά σπίτια, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Όπως διευκρινίστηκε, περισσότεροι από 25 άνθρωποι έχουν υποστεί εγκαύματα .

«Εχουμε επιβεβαιώσει ότι στις φλόγες χάθηκαν 53 κτίρια, κυρίως σπίτια, περίπου 120 έχουν υποστεί ζημιές», δήλωσε στο δίκτυο KTLA TV στέλεχος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων της Καλιφόρνια.

Πυροσβεστικά αεροσκάφη πετούν πάνω από την περιοχή σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η πυρκαγιά που πήρε μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. «Η φωτιά περιορίζεται, έχει περιοριστεί κατά 50%», δήλωσε επικεφαλής των πυροσβεστικών υπηρεσιών.

Το δίκτυο φυσικού αερίου ανήκει στην εταιρία Pacific Gas & Electric Co της βόρειας Καλιφόρνιας. «Παρ' όλο που η αιτία μένει ακόμα να διευκρινιστεί, γνωρίζουμε ότι η γραμμή μεταφοράς (αγωγός) της PG&E διερράγη. Αν τελικά αποδειχθεί ότι είμαστε υπεύθυνοι για την αιτία του συμβάντος, θα αναλάβουμε πλήρως τις ευθύνες μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.