Αθλητικά
Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010 20:18

Σούπερ Λίγκα: ΑΕΛ-Καβάλα 0-0

Χωρίς νικητή και χωρίς γκολ, ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Αλκαζάρ ανάμεσα στην Λάρισα και την Καβάλα. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες και φωνάζουν δικαίως για κανονικό γκολ του Βενετίδη που ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Χωρίς νικητή και χωρίς γκολ, ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Αλκαζάρ ανάμεσα στην Λάρισα και την Καβάλα. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες και φωνάζουν δικαίως για κανονικό γκολ του Βενετίδη που ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά τις μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού, αλλά και το νικηφόρο ξεκίνημα στο ματς με τον Ατρόμητο, η Λάρισα έχοντας δίπλα της στον κόσμο υποδέχτηκε την Καβάλα με στόχο να κάνει το δύο στα δύο. Οι «βυσσινί» προσπάθησαν το πάλεψαν όσο μπορούσαν, αλλά παρά τις ευκαιρίες δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Την μάλιστα φορά που το πέτυχαν, με τον Βενετίδη, είδαν τον βοηθό να σηκώνει λανθασμένα το σημαιάκι και να ακυρώνει ένα πεντακάθαρο γκολ. Το 0-0 σαφώς και αφήνει παραπονούμενους τους γηπεδούχους που έδειξαν σε μερικά σημεία του ματς καλό πρόσωπο, ένα πρόσωπο που θα γίνει ακόμα καλύτερο στην συνέχεια, μόλις δηλαδή οι σπουδαίοι αυτοί παίκτες που έχουν αποκτηθεί, θα αρχίσουν να αποδίδουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

Από την πλευρά της η Καβάλα, έχοντας χάσει στην πρεμιέρα μέσα στην έδρα της από τον ¶ρη, θέλησε μέσα στο Αλκαζάρ να κρατήσει το μηδέν παίρνοντας τουλάχιστον τον πρώτο της βαθμό. Ο Ντράγκαν Οκούκα κατέβασε την ομάδα με αμυντικό προσανατολισμό και κατάφερε να πάρει τον έναν βαθμό. Για να το πετύχει χρειάστηκε να επέμβει ο Μάριο Γκαλίνοβιτς που όσες φορές χρειάστηκε έδωσε το παρών, όντας ο καλύτερος παίκτης της Καβάλας.

Με τον κόσμο να δημιουργεί εξαιρετική ατμόσφαιρα, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 5Ά με τον Κουζέν έχασαν μία πολύ καλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Τρία λεπτά αργότερα ο Μετίν ήταν αυτός που απείλησε χωρίς αποτέλεσμα και μετά ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα. Η Καβάλα προσπαθούσε να ανέβει, ενώ έκλεινε σωστά τους διαδρόμους και δεν άφηνε χώρο στην Λάρισα να φανεί απειλητική.

Μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος μία όλη και όλη φάση σημειώθηκε, μια φάση όμως που έκρινε σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του ματς. Συγκεκριμένα στο 33Ά ο Μετίν βρίσκει με μαγική μπαλιά τον Βενετίδη που φεύγοντας απέναντι από τον Γκαλίνοβιτς στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο λανθασμένα ο βοηθός καταλογίζει οφσάιντ ακυρώνοντας το καθαρό γκολ.

Στην επανάληψη η υπεροχή της Λάρισας ήταν καθολική, με τους «βυσσινί» να έχουν βγει μπροστά να ανοίξουν το σκορ. Ωστόσο δεν υπήρξε η μεγάλη φάση και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 72Ά για να χαθεί μια σπουδαία ευκαιρία. Ο Ρομέου έπιασε έξω από την περιοχή έναν κεραυνό στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι του Γκαλίνοβιτς. Ο Κροάτης πρώην τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, πέντε λεπτά αργότερα κατάφερε με εξαιρετική προσπάθεια να κρατήσει το μηδέν, μετά από φάουλ του Μετίν.

Εκεί που όλα έδειχναν πως η Λάρισα είναι πιο κοντά στο γκολ, η Καβάλα στο 78Ά έφτασε μια ανάσα από το να κάνει το 0-1. Για την ακρίβεια βέβαια το γκολ θα το έβαζαν οι αντίπαλοί τους και συγκεκριμένα ο Βελάσκο στην εστία τους, αλλά την τελευταία στιγμή ο Βιέρα με φοβερή εκτίναξη γλίτωσε την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση. Αυτή ήταν η προτελευταία ευκαιρία στο ματς, με τους γηπεδούχους να χάνουν μία ακόμα μεγάλη στις καθυστερήσεις, όταν ο Βενετίδης προ κενής εστίας δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Γκέρεμι, Κουζέν, Μετίν, Ρομέου, Βελάσκο, Κανόμπιο (56' Μακίνουα), Μπλάζεκ (65' Πούρι).

Καβάλα (Ντράγκαν Οκούκα): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Οικονόμου, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Ντιέ, Ντικρόκ, Ονουάτσι (66' Αλεξάντροβιτς), Αμπντούν, Ογκμπέτσε (46' Βουτσίσεβιτς), Ντάρσβιλ

Πηγή: www.gazzetta.gr