Αθλητικά
Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010 22:00

Νιόπλιας: Κορυφαία στιγμή για εμάς το παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα

Με σεβασμό για την Μπαρτσελόνα, αλλά χωρίς διάθεση να επαναλάβει τα ίδια στερεότυπα και τις τετριμμένες εκφράσεις για το πώς θα μπορούσε κανείς να την κοιτάξει στα μάτια, εμφανίστηκε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Νίκος Νιόπλιας.

Βαρκελώνη,

Με σεβασμό για την Μπαρτσελόνα, αλλά χωρίς διάθεση να επαναλάβει τα ίδια στερεότυπα και τις τετριμμένες εκφράσεις για το πώς θα μπορούσε κανείς να την κοιτάξει στα μάτια, εμφανίστηκε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Νίκος Νιόπλιας, μια μέρα πριν το μεταξύ παιχνίδι των δυο ομάδων στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

Ο Έλληνας προπονητής, μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο επιβλητικό Καμπ Νου, χαρακτήρισε κορυφαία στιγμή για τον ίδιο, τους παίκτες του, αλλά και τους φίλους του τριφυλλιού το αυριανό ματς, κόντρα στην πιο θεαματική ομάδα του πλανήτη, όπως χαρακτήρισε τους «μπλαουγκράνα».

«Δεν είναι μεγάλη στιγμή μόνο για τον προπονητή, αλλά και για τους παίκτες. Ακόμα και για τους φιλάθλους που θα ταξιδέψουν εδώ. Η Μπαρτσελόνα είναι σίγουρα είναι η πιο θεαματική ομάδα στον πλανήτη, αν όχι η καλύτερη», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Στη συνέχεια η συζήτηση αναπόφευκτα στράφηκε στο πώς ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη και επόμενο ήταν η ερώτηση που έγινε προς τον Νίκο Νιόπλια να αναφέρεται και στη νίκη της Χέρκουλες το περασμένο Σάββατο στην έδρα των Καταλανών.

«Κάνανε ένα φάουλ, προηγηθήκανε και η Μπαρτσελόνα δεν ήταν σε καλή μέρα», ήταν η αποστομωτική απάντηση του τεχνικού των «πρασίνων», ο οποίος συνέχισε σε έντονα ειρωνικό τόνο, στα επαναλαμβανόμενα ερωτήματα του ποια συνταγή θα έπρεπε να ακολουθήσει προκειμένου η ομάδα του να κάνει παιχνίδι.

«Μα, είναι δυνατόν να έρθει εδώ ομάδα και να έχει καλύτερη κυκλοφορία από τη Μπαρτσελόνα», αναρωτήθηκε.

Μιλώντας, πάντως, για τη σημασία ενός θετικού αποτελέσματος στο αυριανό ματς, εξήγησε πως σε μια φάση ομίλων το σημαντικό είναι οι βαθμοί που θα συγκεντρώσει η κάθε ομάδα στο τέλος και όχι μόνο μια νίκη ή ισοπαλία.

«Σε ένα μίνι πρωτάθλημα η καλύτερη ομάδα έχει το πλεονέκτημα πάντα, γιατί ακόμα και μια νίκη να κάνει, μπορεί στη συνέχεια να καλύψει το χαμένο έδαφος. Στα νοκ-άουτ είναι εκεί που μπορείς να κάνεις την έκπληξη. Η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί. Όχι για να βγει απλώς πρώτη στον όμιλο, αλλά για να πάρεις το Champions League. Το θέμα είναι όταν τελειώσει η φάση των ομίλων να είμαστε στην πρώτη ή στη δεύτερη θέση. Όχι το κάθε αποτέλεσμα ξεχωριστά».

Αναφορικά με το δύσκολα πρόγραμμα του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη ο Νίκος Νιόπλιας δήλωσε: «Πάντα το πρόγραμμα θα είναι δύσκολο. Πρωτάθλημα, Champions League, αγώνες εθνικών ομάδων. Το κάθε παιχνίδι όμως το αντιμετωπίζεις ξεχωριστά».

Με τη δύναμη της Μπαρτσελόνα να βρίσκεται κυρίως στα χαφ ο προπονητής του τριφυλλιού πιέστηκε για να αποκαλύψει πως σκέφτεται να αντιμετωπίσει το δίδυμο φωτιά των Τσάβι Ερνάντεθ και ¶ντρες Ινιέστα, όμως όπως υπογράμμισε, θα ήταν μέγιστο λάθος να εστιάσει κανείς μόνο σε ένα κομμάτι του παιχνιδιού των «μπλαουγκράνα».

«Θα συμφωνήσω πως η δύναμη της Μπαρτσελόνα είναι στα χαφ. Όμως σαν ομάδα έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα και μερικά όπλα της δεν μπορεί να τα δει με την πρώτη ματιά ένας φίλαθλος. Όπως πχ το γεγονός ότι μπορεί να είναι πολύ πιο επικίνδυνη χωρίς τη μπάλα στα πόδια», εξήγησε, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να παίξει με μαν του μαν πάνω στον Μέσι,

Στο τέλος άφησε και μια (πολύ) μικρή χαραμάδα ελπίδας για το πως θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να φύγει ευχαριστημένος από το Καμπ Νου αύριο το βράδυ.

«Το ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις συγκέντρωση από το 1' μέχρι το 94'. Πρέπει ανά πάσα στιγμή να είσαι προσεκτικός, ιδιαίτερα κόντρα σε έναν τέτοιο αντίπαλο. Για να κερδίσεις μια τέτοια ομάδα πρέπει να μειώσεις στο μηδέν τα λάθη σου, να βρίσκεσαι σε τοπ φόρμα και να μην τα πάει αυτή καλά».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ