Αθλητικά
Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010 09:30

Χωρίς άγχος για την έκπληξη στη Βαρκελώνη ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται απόψε από τη Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου (21:45, MEGA) με την ελπίδα να κάνει τη μεγάλη έκπληξη με ένα οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην ομάδα-φαβορί και για τη φετινή σεζόν στο Champions League.

Βαρκελώνη,

Στόχος του Παναθηναϊκού στο φετινό Champions League είναι μια αξιοπρεπής πορεία και πρόκριση από τη φάση των ομίλων. Στόχος της Μπαρτσελόνα η κατάκτηση του θεσμού.

Η διαφορά αυτή στο όριο των φιλοδοξιών φανερώνει αυτομάτως και ποιος θα είναι ο ρόλος των δυο ομάδων στην αποψινή τους αναμέτρηση (21:45, MEGA) για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

Από τη μια -όσον αφορά τον Παναθηναϊκό- φίλαθλοι, παίκτες και τεχνική ηγεσία θα ήταν ικανοποιημένοι ακόμα και με την ήττα, αρκεί να συνοδεύεται από μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Από την άλλη, για τους «μπλαουγκράνα» η νίκη μοιάζει επιβεβλημένη, ιδιαίτερα μετά την ήττα τους με 2-0 εντός έδρας εντός έδρας για τη δεύτερη αγωνιστική της Primera Division.

Εκ πρώτης όψεως, για το «τριφύλλι» το ματς γέρνει απελπιστικά προς την πλευρά της αγγαρείας. Με μια δεύτερη ματιά, όμως, το ακριβώς αντίθετο ισχύει. Χωρίς άγχος για το αποτέλεσμα και έχοντας να ελπίζουν μόνο σε κέρδη, οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν να αποδείξουν πως αποτελούν μια πλήρη ομάδα. Συν αυτό, θα έχουν το δικαίωμα να λένε μετά πως στάθηκαν απέναντι στην ισχυρότερη ομάδα αυτή τη στιγμή παγκοσμίως.

Το ίδιο και οι φίλοι τους. Όσοι ταξίδεψαν μέχρι τη Βαρκελώνη θα μπορούν να περηφανεύονται πως είδαν την ομάδα τους να τα βάζει με το θυρίο στο επιβλητικό Καμπ Νου, που όταν γεμίζει με 100.000 κόσμο θυμίζει περισσότερο αρένα για μονομάχους, παρά γήπεδο.

Η παράδοση, βεβαίως, δεν είναι με το μέρος του Παναθηναϊκός, αφού σε τέσσερις αναμετρήσεις με τους Καταλανούς μετράει δυο ήττες, μια ισοπαλία και μία νίκη. Τα στατιστικά, όμως, δεν παίζουν ποδόσφαιρο και σε αυτό ποντάρει απόψε το «τριφύλλι».

Ο Νίκος Νιόπλιας, πάντως, θα προσπαθήσει να θωρακίσει όσο το δυνατόν καλύτερα τα μετόπισθεν της ομάδας του, ελπίζοντας πως τα χαφ του θα καταφέρουν να βραχυκυκλώσουν το δίδυμο φωτιά της Μπαρτσελόνα, αποτελούμενο από τους Αντρές Ινιέστα και Τσάβι Ερνάντεζ, μαζί με το μεγάλο αστέρι των Καταλανών των Λιονέλ Μέσι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί με τον Αλέξανδρο Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, στο κέντρο της άμυνας θα παίξουν οι Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και Σεντρίκ Καντέ, ενώ δεξιός μπακ θα είναι ο Στέργος Μαρίνος και αριστερός ο Λούκας Βύντρα.

Στη μεσαία γραμμή, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα θα έχει το ρόλο του κεντρικού αμυντικού χαφ, μπροστά από τα δυο στόπερ. Θα τον πλαισιώνεται από τους Γιώργο Καραγκούνη και Κώστα Κατσουράνη, με τον πρώτο να έχει περισσότερο ανασταλτικό ρόλο.

Στην τριάδα της επίθεσης δεξιά θα παίξει ο Σίντνεϊ Γκοβού, αριστερά ο Σεμπάστιαν Λέτο και στην κορυφή φυσικά ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Δεν αποκλείεται κάποια έκπληξη με τη χρησιμοποίηση του Λουίς Γκαρσία, ενώ πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει και η χρησιμοποίηση του Σωτήρη Νίνη στο οργανωτικό κομμάτι.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ