Το ζητούμενο δεν είναι η αναπροσαρμογή, αλλά η άρση του πλαφόν δήλωσε ο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) Μιχάλης Κιούσης, προσερχόμενος στη συνάντηση με τον υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Τρεις μήνες με αναστολή στον πρατηριούχο για υπέρβαση του πλαφόν.
Το ζητούμενο δεν είναι η αναπροσαρμογή, αλλά η άρση του πλαφόν στις τιμές των υγρών καυσίμων δήλωσε ο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) Μιχάλης Κιούσης, προσερχόμενος στη συνάντηση με τον υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ντίνο Ρόβλια, την ώρα που πολλοί πρατηριούχοι κρατούν τα καταστήματά τους κλειστά προκειμένου όπως λένε, να μην πωλούν με ζημία εξαιτίας του πλαφόν.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στα Χανιά κλειστό λόγω πλαφόν παραμένει το 80% των πρατηρίων υγρών καυσίμων. «Τα πρατήρια έκλεισαν, καθώς μετά την επιβολή του πλαφόν πουλάμε το λίτρο των καυσίμων φθηνότερα απ' ό,τι αγοράζουμε. Τα πρατήρια δεν τα κλείσαμε εμείς τα έκλεισε η απόφαση για το πλαφόν», υποστήριξε ο πρόεδρος των βενζινοπωλών του νομού Βαγγέλης Κώτσος.
Τρεις μήνες με αναστολή στον πρατηριούχο για υπέρβαση του πλαφόν
Εν τω μεταξύ ένοχο έκρινε το β' Μονομελές Αυτόφωρο τον πρατηριούχο που εντοπίστηκε να πουλά σε τιμές άνω του πλαφόν. Ο πρατηριούχος καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών μηνών με τριετή αναστολή.
Ο πρατηριούχος κρίθηκε ένοχος για παράβαση του αγορανομικού κώδικα σε συνδυασμό με την υπουργική απόφαση. Στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να πουλήσει την βενζίνη χαμηλότερα, καθώς είχε αγοράσει σε τιμή 1,51. Είπε επίσης ότι δεν είχε ενημερωθεί από την εταιρεία πετρελαιοειδών για τον καθορισμό πλαφόν.
Σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου συνάδελφοι του πρατηριούχου υποστήριξαν ότι αυτή είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα.