Αθλητικά
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010 21:54

Europa League: ¶ρης-Ατλέτικο Μ. 1-0

Πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση ο ¶ρης πήρε δίκαια νίκη με 1-0 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Κλεάνθης Βικελίδης», χάρη σε τέρμα του Χαβίτο στο 59ο λεπτό της αναμέτρησης.

Πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση ο ¶ρης πήρε δίκαια νίκη με 1-0 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Κλεάνθης Βικελίδης», χάρη σε τέρμα του Χαβίτο στο 59ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Ισπανός επιθετικός σε μια φάση-ποίημα κατέβασε με το στήθος τη μπάλα και στη συνέχεια με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή την έστειλε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχαν απειλήσει από την πλευρά τους ουσιαστικά την εστία του Μιχάλη Σηφάκη.

Στη συνέχεια η κάτοχος του τροπαίου στο Europa League φυσικά και βγήκε μπροστά για να πιέσει, όμως, πέρα από δυο συνεχόμενες πολύ καλές στιγμές στο 79' με δημιουργό τον Ντιέγκο Φορλάν, δεν κατάφερε να πετύχει τίποτα καλύτερο.

Αντιθέτως, ο ¶ρης είχε την ευκαιρία να βάλει και δεύτερο γκολ, αλλά ο Ντε Χέα στο 82' αντέδρασε άψογα σε γυριστό σουτ του Κόκε.

Το αποτέλεσμα κρίνεται πέρα για πέρα δίκαιο για τους «κίτρινους», οι οποίοι έκαναν το παιχνίδι τους στο 100% και με τη πολύτιμη στήριξη από τον κόσμο τους, που γέμισε το «Κλεάνθης Βικελίδης», μπόρεσαν να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στους ομίλους του Europa League.

Ο Έκτος Ραούλ Κούπερ παρουσίασε ένα εξαιρετικά διαβασμένο σύνολο και με μεγάλο όπλο την κατοχή της μπάλας και τις σίγουρες μεταβιβάσεις ήλεγξαν το ρυθμό του αγώνα. Κομβικό ρόλο σε αυτό έπαιξε ο Σάκης Πρίττας, που κάνοντας τεράστιο παιχνίδι στα χαφ βραχυκύκλωσε την ανάπτυξη της Ατλέτικο.

Από την πλευρά τους οι Ισπανοί εμφανίστηκαν πέρα για πέρα υπερόπτες και έμοιαζαν να περιμένουν τα πάντα από τον Φορλάν. Λίγες φορές κατάφεραν να πιέσουν, αλλά ακόμα και όταν αποφάσισαν να βγουν μπροστά, οι παίκτες του ¶ρη επιδεικνύοντας τεράστια θέληση του έκοψαν το δρόμο και διατήρησαν το υπέρ τους σκορ.

Οι συνθέσεις:

¶ρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Μισέλ, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Μενδρινός, Πρίττας, Φατί, Χαβίτο, Κόκε, Ρουίς

Ατλέτικο Μαδρίτης (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Ντε Γκέα, Αντόνιο Λόπεθ, Γκοντίν, ¶λβαρο Ντομίνγκεθ, Ραούλ Γκαρσία (46' Ντιέγκο), Καμάτσο, Σιμάο, Τιάγκο, Μέριδα, Φορλάν