Πολιτική
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010 10:24

Συμπλοκή Αλβανών στην πλατεία Αμερικής

Αγρια συμπλοκή μεταξύ Αλβανών σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην πλατεία Αμερικής. Ενας τραυματίας, νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό. ΝΔ: Εκρηκτική η κατάσταση στις γειτονιές της Αθήνας.

Αγρια συμπλοκή μεταξύ Αλβανών σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην πλατεία Αμερικής.

Αμέσως μετά τη συμπλοκή, ένας εκ των Αλβανών κατέφυγε στο διαμέρισμά του και από το μπαλκόνι πέταξε μία ψησταριά με αποτέλεσμα να τραυματίσει έναν άλλον διερχόμενο Αλβανό, ο οποίος ερευνάται αν είχε σχέση με τη συμπλοκή. Ο τραυματίας διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό όπου νοσηλεύεται, ενώ ο δράστης συνελήφθη και στην ταράτσα του σπιτιού του βρέθηκε μία καραμπίνα με φυσίγγια.

Προανάκριση για το επεισόδιο διενεργείται από την Αστυνομία.

«Η κατάσταση σε αρκετές γειτονιές της Αθήνας, όπως στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και την Πλατεία Αμερικής, είναι πλέον εκρηκτική», σχολίασε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Νικόλαος Δένδιας.

«Τα αλλεπάλληλα κρούσματα ενόπλων συμπλοκών, η εγκληματικότητα σε όλες της τις μορφές και η διακίνηση ναρκωτικών, έχουν κάνει τη ζωή των κατοίκων αβίωτη», ανέφερε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε πως «είναι ώρα, επιτέλους, να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση της χώρας μας, όπως και ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, το τεράστιο μέγεθος του προβλήματος και ότι πραγματικά "δεν πάει άλλο". Η "γκετοποίηση" μεγάλου τμήματος της πρωτεύουσας, η οποία εξαπλώνεται με ραγδαίο ρυθμό, σε ολοένα και περισσότερες περιοχές, είναι "πυριτιδαποθήκη" στην κοινωνική συνοχή».

«Δυστυχώς, οι μόνοι που δεν το αντιλαμβάνονται είναι η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου και η κυβέρνηση της χώρας μας. Η οποία περί άλλα τυρβάζει και αρκείται σε αόριστες διαβεβαιώσεις και σε άσκηση επικοινωνιακής πολιτικής», παρατήρησε ο βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως το μήνυμα της κοινωνίας είναι «πάρτε μέτρα τώρα».

«Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να συμβούν ακόμη σοβαρότερα περιστατικά για να το ακούσει η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Δένδιας.

Αμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος σημείωσε ότι «η αδιαφορία και η ανικανότητα της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης είχαν τραγικά αποτελέσματα όχι μόνο στον τομέα της οικονομίας αλλά και στον τομέα της ασφάλειας και της λειτουργίας του κράτους. Και αυτό πλέον είναι συνείδηση όλων». «Και σήμερα αντί να συμβάλλουν στην επικράτηση της ηρεμίας ρίχνουν με τις δηλώσεις τους λάδι στη φωτιά», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι «η κυβέρνηση με ψυχραιμία, σχέδιο και αποφασιστικότητα, με συνεχή παρουσία και επαγρύπνηση της αστυνομίας, σε συνεργασία και συντονισμό με το δήμο της Αθήνας εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια και ομαλότητα στις συγκεκριμένες περιοχές».

«Χθες πυροβολήθηκαν μεταξύ τους Αλβανοί. Προχθές Αφγανοί. Και το κράτος μένει αδιάφορο. Δεν γνωρίζει ούτε πόσες καραμπίνες, ούτε πόσα πιστόλια, ούτε πόσα καλάσνικοφ είναι στα χέρια των λαθρομεταναστών», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ Κωστής Αϊβαλιώτης .