Πολιτική
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010 18:02

Συμπληρωματικοί έλεγχοι σε δηλώσεις «πόθεν έσχες» πολιτικών

Στο μικροσκόπιο της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής και των ορκωτών ελεγκτών βρίσκονται τέσσερις ή πέντε δηλώσεις «πόθεν έσχες», όπως ανέφερε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Αργύρης.

Στο μικροσκόπιο της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής και των ορκωτών ελεγκτών βρίσκονται τέσσερις ή πέντε δηλώσεις «πόθεν έσχες», όπως ανέφερε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1» ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Αργύρης.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Αργύρης «υπάρχουν κάποια πόθεν έσχες που έχουν κρατηθεί, με την έννοια ότι οι ορκωτοί λογιστές θα ζητήσουν επιπλέον στοιχεία». Ερωτηθείς σχετικά με το αν κάποιο από τα πόθεν έσχες που έχουν κρατηθεί αφορά πρώην υπουργό της ΝΔ, απέφυγε να προβεί σε συγκεκριμένες αποκαλύψεις.

«Οταν λέμε κρατείται», αρκέστηκε να πει, «σημαίνει ότι υπάρχει σε κάθε πόθεν έσχες καθολικός έλεγχος. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου οι ορκωτοί ελεγκτές έχουν τη δυνατότητα να καλούν τους υποχρέους για διευκρινήσεις για κάποια νούμερα, για κάποιες αγορές ακινήτων αν είναι πράγματι απόλυτα συμβατοί, όπως ορίζει ο νόμος». Oι δηλώσεις αυτές φαίνεται να αφορούν πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται για την υπόθεση Siemens, επισήμανε ο κ. Αργύρης.