Πολιτική
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010 14:22

Αίτημα ΛΑ.Ο.Σ. για κλήση Κ. Σημίτη στην εξεταστική για Siemens

Αίτημα για την κλήση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Siemens κατέθεσε ο ΛΑ.Ο.Σ. Δεν κάνουμε συμψηφισμούς, λέει ο Γ. Πεταλωτής. «Οχι» από τη ΝΔ.

Αίτημα για την κλήση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Siemens κατέθεσε ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Β' Αθηνών και μέλος της εξεταστικής για Siemens, Κωστής Αϊβαλιώτης, απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της επιτροπής, Σωτήρη Βαλυράκη, με την οποία ζητεί την κλήση του πρώην πρωθυπουργού ως μάρτυρα για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ερωτηθείς αν θα γίνει δεκτό από το κυβερνών κόμμα το αίτημα του ΛΑΟΣ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής δήλωσε πως «δεν κάνουμε συμψηφισμούς, υπάρχει νομιμότητα, μια συγκεκριμένη τάξη στο κοινοβούλιο και είμαστε όλοι υπόλογοι στο λαό, για το τι αντιμετώπιση έχουμε τόσο απέναντι στους πολίτες όσο και τους πολιτικούς».

Πάντως, δια του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Κ. Τζαβάρα, η ΝΔ ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να ζητήσει να κληθεί ενώπιον της εξεταστικής επιτροπή ο πρώην Πρωθυπουργός Κωστας Σημίτης.

Σε σχετική ανακοίνωση του κ. Τζαβάρα αναφέρεται:

«Η ΝΔ δεν ελκύεται από λαϊκισμό, δεν κινείται με πρόθεση συμψηφισμού, ούτε επιθυμεί να εμπλακεί σε πολιτικά παιχνίδια. Παραμένει αμετακίνητη στις αρχές της και είναι σταθερά προσανατολισμένη στην αποκάλυψη της αλήθειας».

Αναφορικά με την κλήση πολιτικών προσώπων, συνεχίζει η ανακοίνωση, υπάρχει πρόσφατη απόφαση της εξεταστικής επιτροπής, σύμφωνα με την οποία τέτοια κλήτευση δεν θα γίνει, αν δεν έχουν προκύψει νέα στοιχεία.

«Το ΠΑΣΟΚ που έχει την "εμπειρία" να καλεί πρώην πρωθυπουργούς χωρίς στοιχεία, ας αποφασίσει για τον κ.Κώστα Σημίτη», καταλήγει.