«Ο κ. Καραμανλής θα πρέπει να προσέλθει και να πάρει θέση» ανέφερε η γ.γ. του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα, σχολιάζοντας την απόφαση της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου να κλητεύσει τον πρώην πρωθυπουργό.
«Ο κ. Καραμανλής θα πρέπει να προσέλθει και να πάρει θέση» ανέφερε η γ.γ. του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα, σχολιάζοντας την απόφαση της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου να κλητεύσει τον πρώην πρωθυπουργό.
«Δεν μπορούν να υπάρχουν εξαιρέσεις, ο κ. Καραμανλής πρέπει να προσέλθει, όπως ισχύει για όλους», τόνισε διευκρινίζοντας πάντως ότι «αυτό δε σημαίνει ούτε ότι τον κατηγορούμε προκαταβολικά ούτε τον αθωώνουμε».
Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε στα ταξίδια του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο εξωτερικό, εξαπολύοντας νέες βολές για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική:
«Ο πρωθυπουργός κάπου δέκα - δεκαπέντε μέρες - δεν ξέρω και είκοσι - είναι εκτός Ελλάδας. Δεν θα σταθούμε σε αυτό, γιατί είτε είναι εκτός Ελλάδας, είτε είναι εντός Ελλάδας, η πολιτική είναι αντεργατική και αντιλαϊκή. Ποιο είναι, λοιπόν, το κύριο ζήτημα, που έθεσε ο πρωθυπουργός έξω και με βάση αυτό καθόρισε και ποιους θα συναντήσει και πώς θα συμπεριφερθεί; Κατ' αρχήν πήγε έξω για να εξασφαλίσει τη κερδοφορία του σκληρού πυρήνα του ελληνικού κεφαλαίου, τη συμμετοχή του σε όλο αυτό το διεθνές παιχνίδι για την εξασφάλιση ενός μεριδίου στα κέρδη, είτε με επενδύσεις στην Ελλάδα, που θα λειτουργήσουν σε βάρος άλλων επενδύσεων, είτε για επενδύσεις στο εξωτερικό. Τι πρόσφερε εκεί; Ποιο ήταν το κύριο επιχείρημα του; Είπε ότι εμείς στην Ελλάδα είχαμε το θάρρος - εμείς το λέμε θράσος - να πάρουμε μια σειρά μέτρα, που σε άλλες συνθήκες, αν δεν είχαμε την κρίση, θα χρειαζόταν χρόνος και τα πήραμε μέσα σε λίγο διάστημα. Για ποια μέτρα μιλάει; Για την πιο φθηνή, εκμεταλλεύσιμη και χειραγωγήσιμη εργατική δύναμη. Αναφέρεται και στο ότι ανοίγουν δρόμο να περάσουν τα μονοπώλια και εκεί που κυριαρχούσε η μικρή - μεσαία επιχείρηση, με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Και εννοεί, βεβαίως, και την αγροτική παραγωγή και τους μικρούς αγρότες. Αυτό πήγε να προσφέρει. Τους είπε: Τι προσφέρουμε; Καλές συνθήκες εκμετάλλευσης και πολιτικό κλίμα - γιατί τους ενδιαφέρει να τσακίσουν το κίνημα - για να μπορούν να κάνουν επενδύσεις. Αυτή ήταν η υπόθεση. Βεβαίως, με βάση αυτό κάνει τις διάφορες επαφές και παίρνει και τα συγχαρητήρια. Αισθάνθηκε, για παράδειγμα - εμείς έτσι το εισπράξαμε- σαν στο σπίτι του όταν πήγε στην Γουόλ Στριτ. Πήρε τα συγχαρητήρια του αντιπροέδρου των ΗΠΑ. Ω' ποία υπερηφάνεια πρέπει να νιώσει ο ελληνικός λαός».