Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010 17:38

Στην ελληνική αγορά on line trading η FXCM

Kαι επισήμως ξεκινά τη δραστηριοποίησή της στην Ελλάδα η εταιρεία on line trading FXCM.

Kαι επισήμως ξεκινά τη δραστηριοποίησή της στην Ελλάδα η εταιρεία on line trading FXCM.

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της FXCM στην Ελλάδα, Χάρης Κουντούρης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η FXCM, η εταιρία με τη μεγαλύτερη πελατειακή βάση στο online trading παγκοσμίως, ξεκινά και επίσημα τη δραστηριοποίησή της στην ελληνική αγορά. Στρατηγικός μας στόχος είναι να αποτελέσουμε την εναλλακτική πρόταση για τους επενδυτές εκείνους, που επιθυμούν να πάρουν τον έλεγχο των χρημάτων τους στα χέρια τους και να επενδύσουν σε πολύτιμα μέταλλα, συνάλλαγμα και χρηματιστηριακούς δείκτες σε μια περίοδο διευρυμένης αβεβαιότητας στον χρηματοοικονομικό κλάδο».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, στο επίκεντρο της λειτουργίας της FXCM βρίσκεται το No Dealing Desk, η άμεση εκτέλεση συναλλαγών στη διατραπεζική αγορά χωρίς μεσάζοντες. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη πως το κεφάλαιο με το οποίο μπορεί κανείς να επενδύσει μέσω της πλατφόρμας της FXCM ξεκινά από $2000.

Η FXCM Hellas ελέγχεται από το FSA (Financial Services Authority) της Μεγάλης Βρετανίας και εποπτεύεται από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Μέσα στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής της εντάσσονται και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που πραγματοποιεί για όσους ενδιαφέρονται για το online trading, καθώς και η λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου υποστήριξης στην ελληνική γλώσσα 12 ώρες την ημέρα.