Πολιτική
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 15:50

Σκληρή γλώσσα Σ. Βαλυράκη κατά της διοίκησης του ΟΤΕ

Σε μια αιχμηρή δήλωση για τη διοίκηση του ΟΤΕ, αλλά και το ρόλο της δικαιοσύνης στην υποθεση Siemens προέβη ο πρόεδρος της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής κ. Σ. Βαλυράκης.

Σε μια αιχμηρή δήλωση για τη διοίκηση του ΟΤΕ, αλλά και το ρόλο της δικαιοσύνης στην υποθεση Siemens, προέβη ο πρόεδρος της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής κ. Σήφης Βαλυράκης, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυριανή».

Σημειώνεται ότι η εφημερίδα χαρακτήριζε «ηχηρό ράπισμα από τη Δικαιοσύνη, στην ανευθυνότητα των πολιτικών που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens» το ότι «οι δικαστές αρνήθηκαν να ασκήσουν δίωξη κατά του διοικητή του ΟΤΕ, την οποία είχε ζητήσει ο κ. Βαλυράκης, γιατί δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος του κ. Βουρλούμη».

Σε δήλωσή του ο κ. Βαλυράκης τονίζει ότι το ράπισμα από τη Δικαιοσύνη με την μη άσκηση ποινικής δίωξης κατά της διοίκησης Βουρλούμη, αφορά στο σύνολο των μελών της εξεταστικής «η οποία ομόφωνα απευθύνθηκε στη δικαιοσύνη για το θέμα της διοίκησης Βουρλούμη, που ανεξέλεγκτη και ατιμώρητη συνεχίζει να εγκληματεί και να συγκαλύπτει τη ζημία σε βάρος του ΟΤΕ, του Ελληνικού Δημοσίου και του ελληνικού λαού».

Ο πρόεδρος της αρμόδιας Εξεταστικής κάνει λόγο για ομόφωνη πορισματική αναφορά της εξεταστικής επιτροπής προς τις ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές και σημειώνει ότι «τυχόν άρνηση άσκησης ποινικής δίωξης κατά Βουρλούμη αποτελεί ύβρη κατά της Δημοκρατίας και του ελληνικού λαού εν ονόματι του οποίου ασκείται η Δικαιοσύνη».

«Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί προβληματισμένος ένα διεθνές σκάνδαλο, όπως αυτό της Siemens, να έχει διερευνηθεί σε όλες τις χώρες εκτός της Ελλάδας και μένει εμβρόντητος, διότι μετά από επτά χρόνια κυκλοφορούν ελεύθεροι οι όποιοι ένοχοι», καταλήγει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ