Πολιτική
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010 10:13

Η ατζέντα της ημέρας

* Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς και Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού η σημερινή.

* Αρχίζει σήμερα στο Λονδίνο και θα διαρκέσει έως την 1η Οκτωβρίου η 61 η Σύνοδος της Επιτροπής Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (MEPC) του ΙΜΟ. Το θέμα της μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (GHG:GREEN HOUSE GASES) από τα πλοία αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα της ημερήσιας διάταξης της Επιτροπής. Το ίδιο θέμα περιλαμβάνεται και στην πολιτική agenda των Ηνωμένων Εθνών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

* Ξεκινά σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, στα Μελισσιάτικα Νέας Ιωνίας Βόλου και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου το ΙΒ Πανελλήνιο Λειτουργικό Συμπόσιο Στελεχών Ιερών Μητροπόλεων, που διοργανώνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Γενικό θέμα του Συμποσίου που τελεί υπό την αιγίδα του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου, είναι: "Πρόσωπα και σταθμοί ορόσημα στη διαμόρφωση της θείας λατρείας".

* Τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, από τις 6 π.μ. έως τις 9 π.μ., από τις 2 μ.μ. έως τις 5 μ.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα. Λόγω των στάσεων εργασίας, καταργούνται όλα τα επιβατικά και εμπορικά δρομολόγια, καθώς και τα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πλην των:

1.Διεθνή Δρομολόγια: 334, 335, 336, 337, τα οποία καταργούνται μόνο στην ελληνική διαδρομή τους και οι επιβάτες τους θα προωθηθούν με λεωφορεία μέχρι Γευγελή και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

* Εθελοντική αιμοδοσία υλοποιεί σήμερα το ΚΕΦΟ-ΜΕΡΙΜΝΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ και ο Δήμος Περάματος σε συνεργασία με το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας "Αγιος Παντελεήμων". Η αιμοδοσία θα γίνει στην πρώην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Ηπείρου & Ηλέκτρας) στην Πρόνοια.

* Ξεκινά σήμερα η διαπραγμάτευση των 12.541.468 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών του ΥΓΕΙΑ οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας λόγω επανεπένδυσης της επιστροφής κεφαλαίου.

* Ολοκληρώνονται σήμερα στην Ελασσόνα οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της 5ης Πανελλήνιας Γιορτής Φέτας. Το σημερινό πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

-10:00 Εναρξη έκθεσης

- 10:30-12:30: Η μεγαλύτερη σε μήκος στριφτή τυρόπιττα του κόσμου.

- 11:00-13:00 Ξενάγηση μαθητών στην 5η Πανελλήνια γιορτή Φέτας. Επίδειξη τυροκόμησης από το ΤΕΕ Γαλακτοκομίας Ιωαννίνων.

- 11:30-13:30 Μουσική από τους Μαθητές

- 17:00-20:00 Επίδειξη παρασκευής τοπικών προϊόντων (πίτες, γλυκά, ποτά κ.α) από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Επαρχίας Ελασσόνας

- 20:00-22:00 Μουσικοί και καλλιτέχνες της Ελασσόνας Με: Ροκ - έντεχνο - λαϊκό ρεπερτόριο

- 22:00-24:00 Παραδοσιακό - Λαϊκό γλέντι

* Στις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. έξω από το αγροτικό ιατρείο της Επισκοπής Πεδιάδος θα βρίσκεται η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου Κρήτης. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου στα τηλέφωνα 2813400374 - 375 ή στο τηλέφωνο 6973049319, υπεύθυνη η κ. Σεβαστή Μακρογιαννάκη.

* Στις 10 π.μ. στο ξενοδοχείο Royal Olympic Athens (Αθανασίου Διάκου 28-34), ο νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών ημερίδας για την ενδυνάμωση της συμμετοχής των γυναικών στις εκλογές.

* Στις 11 π.μ. στην αίθουσα Τϋπου του ΚΚΕ στον Περισσό, συνέντευξη Τύπου της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, για την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ.

* Στις 11 π.μ. συνέντευξη Τύπου του Δήμου Κω, Γιώργου Κυρίτση, ως επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Αλλαγής»

* Στις 11:30 π.μ. στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής και μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη σε συγκέντρωση εργαζομένων στο Olympic Catering.

* Στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, το υπουργικό συμβούλιο.

* Στις 12:30 μ.μ. εθιμοτυπική επίσκεψη του κυβερνήτη της φρεγάτας του γαλλικού στόλου "Surcouf", πλοιάρχου Marc- Antoine de Saint Germain στον νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

* Στη 1 μ.μ. στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23, Αθήνα) συνέντευξη Τύπου της συντονιστικής επιτροπής GAZA FLOTILLA II με θέματα: Ανακοίνωση αποφάσεων των εργασιών της Διεθνούς Συντονιστικής Επιτροπής σχετικά με την επόμενη αποστολή και ενημέρωση για την πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ. Συμμετέχουν μέλη από ΗΠΑ, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ελβετία, Ολλανδία, Τουρκία, Αγγλία, Ελλάδα.

* Στις 2:30 μ.μ. συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, με την επίτροπο αρμόδια για Εσωτερικές Υποθέσεις, Κ. Μάλστρομ. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

* Στις 4:30 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), σύσκεψη του Τομέα Εθελοντισμού & Αλληλεγγύης του κόμματος.

* Στις 6 μ.μ. ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, θα εγκαινιάσει το «Ξενοδοχείο Φτωχών» (Εστία των Αθηνών) που βρίσκεται στην οδό Πατησίων 221. Πρόκειται για τον πρώτο ιδιόκτητο Ξενώνα του Ιδρύματος Αστέγων, σε πολυώροφο κτίριο, κληροδότημα της καταγόμενης από την Κωνσταντινούπολη αρχόντισσας Λένας Παντελίδου (1919-2007) και το οποίο ανακατασκευάστηκε εκ θεμελίων. Η νέα δομή καλείται να εξυπηρετήσει την πλέον ευάλωτη ομάδα πληθυσμού, τους υπερήλικες άστεγους. Είναι δυναμικότητας 60 κλινών (μονόκλινα, δίκλινα), με λουτρό και αυτόνομο εξοπλισμό. Οι φιλοξενούμενοι θα υποστηρίζονται κοινωνικό-ψυχολογικά και ιατρικά, ενώ δημιουργήθηκαν χώροι για την ψυχαγωγία τους.

* Στις 6:30 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), σύσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα Α' Αθήνας.

* Στις 7 μ.μ . στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60) εκδήλωση του ΔΣΑ και της Ενωσης Ποινικολόγων με θέμα: "Το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης: Επιτάχυνση ή εξουδετέρωση της ποινικής διαδικασίας;" Ομιλητές θα είναι: Ηλίας Αναγνωστόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών και Σταύρος Χούρσογλου, δικηγόρος D.E.A.

* Στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χαλανδρίου (Δαναΐδος) ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής και μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη σε συγκέντρωση.

* Στις 7 μ.μ. ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, παραδίδει στη νεολαία «Το Στέκι Νέων» που στεγάζεται σε μία από τις πλέον πυκνοδομημένες περιοχές στο κέντρο της πόλης (Κονίτσης 16, έναντι των ΕΛΤΑ), όπου η ανάγκη για τη δημιουργία υποδομών που θα προσφέρουν διέξοδο στους νέους είναι περισσότερο από αναγκαία.

* Στις 7 μ.μ. ο δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιάννης Αναγνώστου, θα εγκαινιάσει το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου (Μαρ. Αντύπα και Σοφ. Βενιζέλου, κάτω από την κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης).

* Στις 7 μ.μ. στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου την προεκλογική του εκστρατεία για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος.

* Στις 7:30 μ.μ. στη Βορέειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου (Στεφ. Δραγούμη 30 & Μιλτιάδου), σεμινάριο θρησκειολογίας με θέμα: "Χριστιανισμός", με ομιλήτη τον Δανιήλ Σαχά, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Waterloo του Καναδά. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 4 και 11 Οκτωβρίου την ίδια ημέρα και ώρα. Τηλέφωνο επικοινωνίας για συμμετοχή: 210-6147-181 και στο e-mail της Βιβλιοθήκης: [email protected]

* Στις 8 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), σύσκεψη του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ (Οργάνωση Φυσιοθεραπευτών).

* Στις 8 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), κοινή σύσκεψη των Τομέων ΕΒΕ και Οικονομίας του κόμματος.

* Στις 8:30 μ.μ. στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά η εξαιρετική Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» μαζί με τρεις σπουδαίους ερμηνευτές, τους Δημήτρη Μπάση, Παναγιώτη Πετράκη και Αρετή Κετιμέ, για ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη. Την εκδήλωση διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθήνας-Πειραιά. Η είσοδος για το κοινό είναι