Κόσμος
Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010 16:29

Μεσανατολικό: Ενισχύονται οι προσπάθειες για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων

Τις «έντονες προσπάθειες που καταβάλλουν οι ΗΠΑ και οι οποίες θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες», προκειμένου να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, υπογράμμισε ο Αμερικανός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή Τζορτζ Μίτσελ.

Τις «έντονες προσπάθειες» που καταβάλλουν οι ΗΠΑ και οι οποίες θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, υπογράμμισε ο Αμερικανός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή Τζορτζ Μίτσελ.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να βρούμε κοινό έδαφος συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών προκειμένου να συνεχιστούν οι άμεσες διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Μίτσελ μετά τη συνάντησή του στη Ραμάλα με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Ο Αμπάς έχει δηλώσει ότι θα αποσυρθεί απο τις διαπραγματεύσεις αν το Ισραήλ δεν παρατείνει το μορατόριουμ στην εποικιστική δραστηριότητα στη Δυτική Όχθη, το οποίο έληξε αυτή την εβδομάδα.

Ο επικεφαλής των παλαιστίνιων διαπραγματευτών Σαέμπ Ερεκάτ δήλωσε στους δημοσιογράφους από τη Ραμάλα ότι ο Μίτσελ θα συναντηθεί εκ νέου με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου σήμερα και αύριο και θα επιστρέψει για να συναντηθεί με τον Αμπάς.

Εξάλλου η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν ¶στον αναμένεται να συναντηθεί αργότερα σήμερα με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters