Αθλητικά
Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010 21:54

Europa League: Ζενίτ-ΑΕΚ 4-2

Η ΑΕΚ των πολλών προβλημάτων δεν κατάφερε να σταθεί στην Αγία Πετρούπολη και ηττήθηκε με 4-2 από τη γηπεδούχο Ζενίτ σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε ουσιαστικά από το πρώτο του ημίχρονο.

Η ΑΕΚ των πολλών προβλημάτων δεν κατάφερε να σταθεί στην Αγία Πετρούπολη και ηττήθηκε με 4-2 από τη γηπεδούχο Ζενίτ σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε ουσιαστικά από το πρώτο του ημίχρονο.

Πρακτικά χωρίς προπονητή στον πάγκο της (ο Μπλένταρ Κόλα κάλυψε τυπικά το κενό του Ντούσαν Μπάγεβιτς) και με την ψυχολογία των παικτών της στο ναδίρ μετά τα συνεχή άσχημα αποτελέσματα στο ελληνικό πρωτάθλημα η Ένωση κλήθηκε να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο αξίας πολλών εκατομμυρίων και με τεχνικό όνομα στον πάγκο της, τον Λουτσιάνο Σπαλέτι, γεγονός που μετριάζουν κάπως την άσχημή της εικόνα.

Αν, μάλιστα, συνυπολογισθεί και το ότι για ένα ημίχρονο οι κιτρινόμαυροι αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες μετά την αποβολή με απευθείας κόκκινη του Κριστιάν Νασούτι στο 41' (σε φάση στην οποία η Ζενίτ σκόραρε στη συνέχεια με πέναλτι), τότε τα ελαφρυντικά επιτρέπουν στο να ονομασθεί το τελικό αποτέλεσμα απλή ήττα και όχι συντριβή.

Πάντως, ότι τα πράγματα δεν θα εξελίσσονταν καλά για την ΑΕΚ φάνηκε από το πρώτο σχεδόν λεπτό, αφού πριν καν συμπληρωθούν 43 δευτερόλεπτα αγώνα ο Χουμπόκαν με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αραμπατζή.

13 λεπτά αργότερα τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο άσχημα για τον ελληνικό σύλλογο, όταν ο Μπρούνο ¶λβες με καρφωτή κεφαλιά σκόραρε ενάντια στην πρώην του ομάδα.

Με το 2-0 στην πλάτη της η Ένωση βγήκε καλύτερα μπροστά στη συνέχεια και στο 37' ο Νίκος Λυμπερόπουλος μείωσε προσωρινά με πανέμορφο σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής.

Η χαρά της ΑΕΚ, όμως, κράτησε λίγα λεπτά μόνο, καθώς στο 4-1 ο Μπριστρόφ κέρδισε τη μπάλα (με το χέρι, εξού και δικαιολογημένα παράπονα της Ένωσης), μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Νασούτι. Ο διαιτητής έδειξε τη βούλα του πέναλτι και παράλληλα την κόκκινη στον Αργεντινό, ενώ ο Λάζοβιτς δεν αστόχησε από τα 11 βήματα βυθίζοντας κι' άλλο τους φιλοξενούμενους.

Η επανάληψη έμοιαζε σχεδόν με αγγαρεία με την ΑΕΚ να έχει αποδεχθεί τη μοίρα της και τη Ζενίτ να τη σέβεται και να μην πολύ πιέζει. Στο 57' ο Λούκοβιτς με κοντινή προβολή πέτυχε και το 4-1, δείχνοντας πως δεν υπάρχει δρόμος γυρισμού στο ματς.

Το μόνο που κατάφερε η Ένωση ήταν να μειώσει με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Καφέ στο 82'. Τη εσχάτη των ποινών είχε κερδίσει ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ.

Οι συνθέσεις:

Ζενίτ (Σπαλέτι): Μαλαφέεβ, Χουμπότσαν, Μπρούνο ¶λβες, Κρίζανατς, Λούκοβιτς, Ζιριανόβ, Ντενιζόβ (67' Σιρόκοφ), Μπιστρόβ (78' Κανουνίκοφ), Λάζοβιτς, Ντάνι (67' Ροσίνα), Μπουκαρόβ

ΑΕΚ (Κόλα): Αραμπατζής, Δέλλας, Πατσατζόγλου, Νασούτι, Μάκος, Λαγός, Γκέντσογλου, Καφές, Σκόκο (81' Μπλάνκο), Λυμπερόπουλος (46' Γιάχιτς), Τζεμπούρ (58' Ντιόπ)