Αθλητικά
Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010 23:59

Europa League: Ρόζεμποργκ-¶ρης 2-1

Ξανά ο Ρουίς έκανε το χρέος του. Βρήκε δίχτυα, αλλά δεν ήταν αρκετό για φύγει ο ¶ρης από το Τροντχάιμ με θετικό αποτέλεσμα, μια και ηττήθηκε με 2-1 από τη Ρόζεμποργκ.

Ξανά ο Ρουίς έκανε το χρέος του. Βρήκε δίχτυα, αλλά δεν ήταν αρκετό για φύγει ο ¶ρης από το Τροντχάιμ με θετικό αποτέλεσμα, μια και ηττήθηκε με 2-1 από τη Ρόζεμποργκ. Οι παίκτες του Κούπερ είχαν προβλήματα σε όλες τους τις γραμμές και έτσι επήλθε η ήττα

Στο πρώτο μέρος ο ¶ρης ξεκίνησε ιδιαίτερα καλά απέναντι στην Ρόζενμποργκ. Προσπάθησε να βγει μπροστά με αξιώσεις και περιόρισε αρκετά την ομάδα της Νορβηγίας.

Μόλις οι δύο ομάδες άρχισαν να… ζεσταίνονται είχαν αμφότερες ευκαιρίες για γκολ. Στο 11' μετά από ένα καλό σουτ του Ρουίς η μπάλα ύστερα από παρέμβαση του γκολκίπερ της Ρόζενμποργκ πέρασε κόρνερ.

Στο 29' O Ίβερσεν έκανε ένα ωραίο μακρινό σουτ το οποίο έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Σηφάκης. Στο 31' το σουτ του Μίσελ πέρασε άουτ ενώ στο 32' ο Σηφάκης απέκρουσε με γροθιές το σουτ του Ίβερσεν.

Μία αμυντική ολιγωρία του ¶ρη έφτανε και περίσσευε για την Ρόζενμποργκ για να σκοράρει. Πιο συγκεκριμένα όλα ξεκίνησαν στο 37' έπειτα από σέντρα του Ντορσίν.

Η μπάλα άλλαξε πορεία καθότι βρήκε στο κεφάλι του Βανγκέλι και μετά από λάθος της άμυνας του ¶ρη ο Μόλντσκρεντ πετάχθηκε και με κεφαλιά έκανε το 1-0. Την κύρια ευθύνη στην συγκεκριμένη φάση την έφερε ο Γκιάρο που άφησε αφύλαχτο τον αντίπαλο παίκτη.

Ο ¶ρης όμως δεν πτοήθηκε από το γκολ αυτό. Πέρασε στην… αντεπίθεση και σκόραρε, κάνοντας το 1-1 στο 43'. Ο Χαβίτο μπήκε μες στην μικρή περιοχή της Ρόζενμποργκ και έδωσε την πάσα την κατάλληλη στιγμή στον Ρουίς, που με προβολή έκανε το 1-1.

Η Ρόζενμποργκ μπήκε στο δεύτερο μέρος με στόχο να πάρει ξανά το… πάνω χέρι στο παιχνίδι. Οι Νορβηγοί έδειχναν να πατάνε πιο καλά στο γήπεδο σε σχέση με το πρώτο μέρος.

Στο 59' ένα καλό σουτ του Ανάν μπλοκαρίστηκε από τον Σηφάκη με 2η προσπάθεια. Οι Νορβηγοί εξακολούθησαν να πρεσάρουν πολύ και δικαιώθηκαν τελικά λίγα λεπτά μετά.

Στο 67' έγινε το 2-1 με σκόρερ τον Πρίτσα, που έστειλε την μπάλα με το σουτ του στην γωνία του Σηφάκη. Η ασίστ ήταν πάλι του ιδιαίτερα καλού σήμερα Ντόρσιν.

Οι Νορβηγοί ήταν καλύτεροι του ¶ρη και στην συνέχεια απείλησαν και πάλι. Στο 73' ο Μόλντσκρεντ έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία. Μετά από πάσα του Ντόρσιν βρέθηκε απέναντι στον Σηφάκη αλλά το σουτ του πέρασε ψηλά άουτ. Ο ¶ρης από μέρους του απώλεσε μία καλή ευκαιρία στο 88' με το σουτ του Τσέζαρεκ που πέρασε λίγο άουτ.

Οι συνθέσεις:

Ρόζενμποργκ (Νιλς ¶ρνε Έγκεν): Έρλουντ, Λούστιγκ, Μπιάρσμιρ, Ντεμιντόβ, Ντορσίν, Ανάν, Χένρικσεν, Ίβερσεν, Σκιέλμπρεντ, Μόλντσκρεντ (90' Όλσεν), Πρίτσα (86' Γιάμτφαλ)

¶ρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Βανγκέλι, Γκιάρο, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Χαβίτο, Πρίττας, Φατί (71' Τόχα), Κάλβο (82' Τσεσνάουσκις), Κόκε, Ρουίς (63' Τσέζαρεκ)

Πηγή: www.gazzetta.gr