Αθλητικά
Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2010 00:40

Europa League: Ντέρμπι χωρίς νικητή

Χωρίς νικητή έληξε το σημαντικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και την Γιουβέντους (1-1). Πεντάρα η Σπόρτινγκ, άνετα η ΜΠΑΤΕ, μίλησε η έδρα για Σέριφ, Λεχ Πόζναν.

Χωρίς νικητή έληξε το σημαντικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και την Γιουβέντους (1-1). Πεντάρα η Σπόρτινγκ, άνετα η ΜΠΑΤΕ, μίλησε η έδρα για Σέριφ, Λεχ Πόζναν.

1ος όμιλος

Ντέρμπι χωρίς νικητή

Το μεγάλο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής γινόταν στην Αγγλία, με την Μάντσεστερ Σίτι να φιλοξενεί την Γιουβέντους. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 με γκολ που σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ιακουίντα με φοβερό σουτ στο 11' άνοιξε το σκορ για την Γιουβέντους, όμως οι ¶γγλοι ισοφάρισαν στο 37' με πλασέ του Τζόνσον έπειτα από την μπαλιά του Τουρέ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία προς το τέλος του παιχνιδιού, όταν ο Ντελ Πιέρο με βολίδα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Λεχ Πόζναν συνέχισε την πολύ καλή της παρουσία καθώς μετά το 2-2 στην Γιουβέντους, πήρε το τρίποντο απέναντι στην Σάλτσμπουργκ. Οι Πολωνοί προηγήθηκαν στο 47' με τον Αρμπολέδα και ο Πέτσκο στο 80' έκανε το τελικό 2-0 αφήνοντας την πρωταθλήτρια Αυστρίας χωρίς βαθμό.

Τα αποτελέσματα

Λεχ Πόζναν-Σάλτσμπουργκ 2-0

(47' Αρμπολέδα, 80' Πέτσκο)

Μάντσεστερ Σίτι-Γιουβέντους 1-1

(37' Τζόνσον - 11' Ιακουίντα)

Η βαθμολογία (2 αγώνες)

1. Λεχ Πόζναν 4

2. Μάντσεστερ Σίτι 4

3. Γιουβέντους 2

4. Σάλτσμπουργκ 0

Η επόμενη αγωνιστική (21/10)

Μάντσεστερ Σίτι-Λεχ Πόζναν

Σάλτσμπουργκ-Γιουβέντους

2ος Όμιλος

Δεν κατάφερε να ξεπεράσει την ήττα του πρώτου αγώνα από τον Αρη η Ατλέτικο Μαδρίτης, που αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με την Λεβερκούζεν στο «Βιθέντε Καλδερόν» και παρέμεινε ουραγός του γκρουπ.

Δεν κατάφερε να πετύχει την πρώτη της νίκη στον 2ο όμιλο του Europa League η Ατλέτικο καθώς έμεινε στο 1-1 στην Μαδρίτη με την Λεβερκούζεν. Οι Ροχιμπλάνκος που είχαν εκτός αποστολής τον Αγουέρο, βρέθηκαν να χάνουν στο 39' από το γκολ του Ντερτιγιόκ (0-1). Στο ημίχρονο ο Φλόρες αντικατέστησε τον Φορλάν για να βάλει τον Μέριδα και η ισπανική ομάδα αγωνίστηκε για 45' λεπτά με επιθετικό τον Ντιέγκο Κόστα. Ο Μέριδα κέρδισε πέναλτι στο 50' από τον Χίπια και ο Σιμάο Σαμπρόσα ευστόχησε από ταέντεκα βήματα νικώντας τον Ρενέ Αντλερ και διαμορφώνοντας το 1-1,που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Οι Ισπανοί πλέον είναι τελευταίοι στον όμιλο με έναν βαθμό σε δύο αναμετρήσεις

Η βαθμολογία

(2 αγώνες)

1. Λεβερκούζεν 4

2. Αρης 3

3. Ρόζενμποργκ 3

4. Ατλέτικο 1

Οι συνθέσεις

Ατλέτικο Μαδρίτης (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Ντε Χέα, Ουιφαλούσι, Φιλίπε Λουίς, Περέα, Ντομίνγκεθ, Ασουνσάο, Ρ. Γκαρσία (46' Τιάγκο), Σιμάο, Ρέγιες, Ντιέγκο Κόστα, Φορλάν (46' Μέριδα).

Λεβερκούζεν (Γιούπ Χάινκες): Αντλερ, Σβάαμπ, Ράιναρτς, Χίπια, Μ. Φρίντριχ, Μπαρνέτα, Μπάλιτς (61' Ρόλφες), Σαμ, Ντερτιγιόκ (68' Χέλμες), Βιδάλ (62' Μπέντερ), Κάντλετς.

Διαιτητής: Πάολο Ταλιαβέντο (Ιταλία)

3ος όμιλος

Υγιεινός περίπατος για Σπόρτινγκ

Το παραμικρό πρόβλημα δεν συνάντησε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας απέναντι στην Λέφσκι την οποία διέσυρε με 5-0. Οι Πορτογάλοι... πήραν μπροστά στο 30' με τον Καρίκο και έκτοτε μετέτρεψαν σε παράσταση για ένα ρόλο το παιχνίδι. Δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Μανίς έκανε το 2-0, ενώ στο δεύτερο μέρος το... πάρτι περιελάμβανε άλλα τρία γκολ, από τους Σαλομάο, Πόστιγκα και Φερναντέζ. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια για την Σπόρτινγκ η οποία πλέον είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, Γάνδη και Λιλ έμειναν στο 1-1 και απέτυχαν να πάρουν την πρώτη τους νίκη. Οι Βέλγοι προηγήθηκαν πολύ νωρίς, μόλις στο 5ο λεπτό, με τον Ντε Σμετ όμως η φιλοξενούμενη ισοφάρισε με τον Φρο στο 21'.

Τα αποτελέσματα

Γάνδη-Λιλ 1-1

(5' Ντε Σμετ - 21' Φρο)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Λέφσκι 5-0

(30' Καρίκο, 43' Μανίς, 53' Σαλομάο, 61' Πόστιγκα, 79' Φερνάντεζ)

Η βαθμολογία (2 αγώνες)

1. Σπόρτινγκ 6

2. Λέφσκι 3

3. Γάνδη 1

4. Λιλ 1

Η επόμενη αγωνιστική (21/10)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Γάνδη

Λιλ-Λέφσκι

4ος Όμιλος

To σοκ της πρεμιέρας στο Ζάγκρεμπ ξεπεράστηκε και η Βιγιαρεάλ με την εντός έδρας νίκη 2-1 επί της Μπριζ μπήκε ξανά στο κόλπο της πρόκρισης.

Η έδρα έδινε το πλεονέκτημα στη Βιγιαρεάλ, όμως η αποβολή του Βάργκας στο 26' ήταν ακόμα ένα μεγαλύτερο «δώρο» για τους γηπεδούχους. Βέβαια, η καλοστημένη άμυνα των Βέλγων δημιούργησε προβλήματα και χρειάστηκαν 41 λεπτά για να καταφέρει η Βιγιαρεάλ να ανοίξει το σκορ με τον Ρόσι. Ωστόσο, η... χαλάρωση του γκολ είχε άμεσες συνέπειες και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ντονκ ισοφάρισε σε 1-1. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου ο Γκονζάλες διαμόρφωσε το 2-1. Κάπου εκεί η Βιγιαρεάλ έριξε ταχύτητα και πήρε χωρίς ιδιαίτερο κόπο τους βαθμούς που την έβαλαν ξανά στο κόλπο της πρόκρισης, με τους Βέλγους να βαρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση.

Τα αποτελέσματα

Βιγιαρεάλ-Μπριζ 2-1

(41΄ Ρόσι, 56΄ Ροντρίγκεθ - 45΄ Ντονκ)

ΠΑΟΚ – Ντιναμό 1-0

(56΄ Ιβιτς)

Η βαθμολογία

(Σε 2 αγώνες)

1) ΠΑΟΚ 4 (2-1)

2) Ντιναμό 3 (2-1)

3) Βιγιαρεάλ 3 (2-3)

4) Μπριζ 1 (1-2)

Επόμενη αγωνιστική (21/10)

Βιγιαρεάλ – ΠΑΟΚ

Ντιναμό Ζ. - Μπριζ

5ος όμιλος

Πάρτι για ΜΠΑΤΕ, έκπληξη από Σέριφ

Μετά το 2-2 στο Κίεβο, η ΜΠΑΤΕ πρόσθεσε ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα καθώς επικράτησε με 4-1 της ¶λκμααρ. Οι Λευκορώσοι «χτύπησαν» στην αρχή κάθε ημιχρόνου, με τον Ροντιόνοφ να ανοίγει το σκορ στο 9' και τον Κοντσεβόι να δίνει σημαντικό προβάδισμα στο 49'. Στο 77' η ΜΠΑΤΕ κλείδωσε το τρίποντο με πέναλτι του Ρενάν ενώ στο 83' ο Ολέχνοβιτς έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο νίκη της ομάδας του. Το μόνο που κατάφεραν οι Ολλανδοί ήταν να μειώσουν με τον Σιγκτόρσον στο 89'.

Εντυπωσιακή και η Σέριφ που έκανε την έκπληξη κερδίζοντας με 2-0 την Ντιναμό Κιέβου. Και τα δύο γκολ των Μολδαβών, οι οποίοι πήραν τους τρεις πρώτους τους βαθμούς, σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος, με τον Ερόκιν στο 8' και τον Φράνκα με πέναλτι στο 37'.

Τα αποτελέσματα

ΜΠΑΤΕ-¶λκμααρ 4-1

(9' Ροντιόνοφ, 49' Κοντσεβόι, 77' πεν. Ρενάν Μπρεσάν, 83' Ολέχνοβιτς - 89' Σιγκτόρσον)

Σέριφ-Ντιναμό Κιέβου 2-0

(8' Ερόκιν, 37' πεν. Φράνκα)

Η βαθμολογία (2 αγώνες)

1. ΜΠΑΤΕ 4

2. ¶λκμααρ 3

3. Σέριφ 3

4. Ντιναμό Κιέβου 1

Η επόμενη αγωνιστική (21/10)

Σερίφ-ΜΠΑΤΕ

¶λκμααρ-Ντιναμό Κιέβου

6ος Ομιλος

Πρωτιά για ΤΣΣΚΑ, νίκη για Παλέρμο

Μετά το 0-3 στην έδρα της Λοζάνης την πρώτη αγωνιστική, η ΤΣΣΚΑ επικράτησε 3-0 της Σπάρτα στην Μόσχας και βρέθηκε μόνη στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου. Δύο γκολ πέτυχε ο Ντούμπια για τους Ρώσους, ενώ η Παλέρμο μετά την ήττα στην Πράγα (3-2) ίδρωσε να κερδίσει την Λοζάνη στο «Μπαρμπέρα» χάρη σε γκολ του Μιλιάτσιο στο 79'. Οι Ροζανέρι βρίσκονται στην τρίτη θέση του γκρουπκαι την επόμενη αγωνιστική υποδέχονται την ΤΣΣΚΑ στην Σικελία.

Τα αποτελέσματα

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Σπάρτα Πράγας 3-0

(72', 86' Ντούμπια, 84' πεν. Γκονζάλες)

Παλέρμο-Λοζάνη 1-0

(79' Μιλιάτσιο)

Η βαθμολογία

(2 αγώνες)

1. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 6

2. Σπάρτα Πράγας 3

3. Παλέρμο 3

4. Λοζάνη 0

Επόμενη αγωνιστική (21/10)

Παλέρμο-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Σπάρτα Πράγας-Λοζάνη

7ος Όμιλος

Μπορεί η ΑΕΚ να έχασε από τη Ζενίτ (4-2), όμως η Χάιντουκ φρόντισε να τη διατηρήσει μέσα στις δύο πρώτες θέσεις του 7ου ομίλου με το 1-0 κόντρα στην Αντερλεχτ.

Αν και μέχρι το 96' η αναμέτρηση της Χάιντουκ με την Αντερλεχτ ήταν στο απόλυτο μηδέν, οι Κροάτες μίλησαν στο τελευταίο... δευτερόλεπτο. Με πλάσε κάτω από το σώμα του Προτό σε τετ α τετ, ο Βούκουσιτς έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους χαρίζοντάς τους μία νίκη, που τουλάχιστον τους βάζει στο παιχνίδι της πρόκρισης. Από τη διαφαινόμενη ισοπαλία η ΑΕΚ θα ήταν ευνοημένη, όμως το ίδιο συμβαίνει και με τη νίκη της Χάιντουκ. Η ΑΕΚ παράμεινε στην πρώτη δυάδα, ενώ σημαντικό είναι το ότι η Αντερλεχτ φαίνεται να μένει από νωρίς έξω με δύο ήττες σε δύο αγώνες.

Η βαθμολογία

(2 αγώνες)

1. Ζενίτ 6 (7-3)

2. ΑΕΚ 3 (5-5)

3. Χάιντουκ 3 (2-3)

4. Αντερλεχτ (1-4)

Επόμενη αγωνιστική (21/10)

Αντερλεχτ-ΑΕΚ

Ζενίτ-Χάιντουκ

Οι συνθέσεις

Χάιντουκ (Στάνκο Ποπλέκοβιτς): Σούμπασιτς, Μπουλιάτ, Βέγιτς, Ιμπριτσιτς, Βούκουσιτς, Τομάσοφ (53' Μπούλκου), Στρίνιτς, Μπρκλιάτσα (77' Τρέμποτιτς, Μαλότσα, Σαρμπίνι (64' Κοπ).

Αντερλεχτ (Αριελ Γιάκομπς): Προτό, Μαζούχ, Ντεσάχτ, Μπίγλια, Πόλακ, Σουάρες (79' Λουκάκου), Μπουσουφά, Κουγιατέ, Μάρετσεκ (66'Λεγκεάρ), Γιουχάζ, Ζιλέτ.

Διαιτητής: Μπουλέντ Γιλντιρίμ (Τουρκία)

8ος όμιλος

Ευρωπαίοι οι Γιουνγκ Μπόις

Οι Γιουνγκ Μπόις έδειξαν την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα, ξεπέρασαν την άσχημη πρεμιέρα και απέδειξαν πως εντός έδρας είναι σε θέση για το καλύτερο. «Θύμα» των Ελβετών η Χετάφε, που ηττήθηκε 2-0 χωρίς να πείσει πως μπορεί… Ο Ντέγκεν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Οι Δανοί βρέθηκαν ένα βήμα πριν αποσπάσουν σημαντική ισοπαλία από τη Στουτγκάρδη, και το γκολ του Γιόχανσον δεν ήταν αρκετό. Οι Γερμανοί επιβλήθηκαν 2-1 με το τέρμα του Χάρνικ, ζευγάρωσαν τις νίκες και ουσιαστικά εξασφάλισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση

Tα αποτελέσματα

Οντένσε-Στουτγκάρδη 1-2

(78' Γιόχανσον - 72' Κουσμάνοβιτς, 83' Χάρνικ)

Γιουνγκ Μπόις-Χετάφε 2-0

(10', 64' Ντέγκεν)

Η βαθμολογία

(2 αγώνες)

1. Στουτγκάρδη 6

2. Γιουνγκ Μπόις 3

3. Χετάφε 3

4. Οντένσε 0

Επόμενη αγωνιστική (21/9)

Γιουνγκ Μπόις - Οντένσε

Στουτγκάρδη - Χετάφε

9ος Ομιλος

Καθάρισαν PSV και Σαμπντόρια

Στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League Αϊντχόφεν και Σαμπντόρια είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι μεταξύ τους (1-1) και στην δεύτερη... κανόνισαν και πήραν από τρεις βαθμούς. Η PSV πήρε σημαντικό «διπλό» εκτός έδρας κόντρα στη Μέταλιστ με 2-0 με γκολ από τη βούλα του Τζούτζακ και του Μπεργκ, με τον Βιγιάγρα των Ουκρανών να παραχωρεί πέναλτι και κόκκινη στο 26'. Οι Ιταλοί πήραν προβάδισμα κόντρα στο μπαλαντέρ του ομίλου, Ντεμπρετσένι με πέναλτι του Πατσίνι στο 18' και κράτησαν το 1-0 μέχρι το τέλος του ματς. Οι δύο τους είναι στις δύο πρώτες θέσεις με τέσσερις βαθμούς.

Τα αποτελέσματα

Μέταλιστ-Αϊντχόφεν 0-2

(27' πεν. Τζούτζακ, 30' Μπεργκ)

Σαμπντόρια-Ντεμπρετσένι 1-0

(18' πεν. Πατσίνι)

Η βαθμολογία

(2 αγώνες)

1. Αϊντχόφεν 4

2. Σαμπντόρια 4

3. Μέταλιστ 3

4. Ντεμπρετσένι 0

Επόμενη αγωνιστική (21/10)

Μέταλιστ-Σαμπντόρια

Ντεμπρετσένι-Αϊνχόφεν

10ος όμιλος

«Ξύπνησε» και… νίκησε η Σεβίλλη

Ομάδα από τα παλιά, η Σεβίλλη βρήκε τον ευρωπαϊκό της ρυθμό, ξεπέρασε το σοκ από τα διαδοχικά χαστούκια και πέτυχε μεγάλη νίκη στη Βεστφαλία επί της Ντόρτμουντ με 1-0. ΟΙ Σεβιγιάνοι ήταν καλύτεροι και με τον Σιγκαρίνι στις καθυστερήσεις του αΆ μέρους άνοιξαν το σκορ και δεν απειλήθηκαν ως το τέλος. Βέβαια, σε αυτό βοήθησε αρκετά και η αποβολή του Σμέλζερ στο 49Ά.

Νίκη… πρόκρισης μπορεί να θεωρηθεί αυτή της Παρί, η οποία επιβλήθηκε εντός έδρας 2-0 της Καρπάτι. Οι Παριζιάνοι ήταν ανώτεροι σε όλο το ματς και με τους Τζαλέτ, Νενέ διπλασίασαν τις νίκες και κρατάνε τη μοίρα στα χέρια τους.

Τα αποτελέσματα

Παρί Σ.Ζ.-Καρπάτι 2-0

(4΄ Ζαλέ, 20΄ Νενέ)

Ντόρτμουντ-Σεβίλλη 0-1

(45΄ Τσιγκαρίνι)

Η βαθμολογία

(Σε 2 αγώνες)

1) Παρί 6

2) Σεβίλλη 3

3) Ντόρτμουντ 3

4) Καρπάτι 0

Επόμενη αγωνιστική (21/9)

Καρπάτι - Σεβίλλη

Ντόρτμουντ - Παρί

11ος Ομιλος

Τρελή ανατροπή για Νάπολι!

Αν και βρέθηκε να χάνει 3-0 από τη Στεάουα στο Βουκουρέστι, η Νάπολι πήρε βαθμό και έφτασε τους δύο στον 11ο όμιλο, στου οποίου την πρώτη θέση βρίσκεται η Λίβερπουλ, παρά το 0-0 στην Ολλανδία με την Ουτρέχτη. Οι Ρουμάνοι στο 16' είχαν παρολάβει να είναι μπροστά με 3-0 με αυτογκόλ του Κριμπάρι και τέρματα των Τανάσε και Καπέτάνου. Παρά το γκολ που πέτυχε, ο έλληνας επιθετικός έμελλε να είναι ο μοιραίος για τους γηπεδούχους καθώς αποβλήθηκε στο 31' και άνοιξε τον δρόμο στους Ναπολιτάνους για να γυρίσουν το ματς. Στο 44' ο Βιτάλε μείωσε σε 3-1 για την ομάδα του Ματσάρι, στο 73' ο Χάμσικ έκανε το 3-2 για να ισοφαρίσει σε 3-3 ο εξαιρετικά φορμαρισμένος, Εντισον Καβάνι στο 98' (!).

Τα αποτελέσματα

Στεάουα-Νάπολι 3-3

(2' αυτ. Κριμπάρι, 12' Τανάσε, 16' Καπετάνος - 44' Βιτάλε, 73' Χάμσικ, 90' Καβάνι)

Ουτρέχτη-Λίβερπουλ 0-0

Η βαθμολογία

(2 αγώνες)

1. Λίβερπουλ 4

2. Νάπολι 2

3. Ουτρέχτη 2

4. Στεάουα 0

Επόμενη αγωνιστική (21/10)

Νάπολι-Λίβερπουλ

Ουτρέχτη-Στεάουα

12ος όμιλος

Πρόκριση με το καλημέρα…

Χέρι-χέρι για τους «32» της διοργάνωσης Πόρτο και Μπεσίκτας, αφού πήραν σπουδαίες εκτός έδρας νίκες σε Σόφια και Βιέννη αντίστοιχα. Οι Πορτογάλοι χωρίς να φορτσάρουν πέτυχαν γκολ μόλις στο 16΄με τον Φαλκάο. Δεν απειλήθηκαν και πήραν χωρίς να ιδρώσουν ένα εύκολο «τρίποντο». Μεγάλη ανατροπή της Μπεσίκτας στη Βιέννη, καθώς μπορεί να βρέθηκε στο 51Ά πίσω στο σκορ από το γκολ του Κάβλακ, ωστόσο η ποιότητα έφερε… αποτέλεσμα. Οι Τούρκοι ισοφάρισαν με τον Χολόσκο και ο Μπόμπο έδωσε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης για την ομάδα του.

Τα αποτελέσματα

Ραπίντ Βιένης-Μπεσίκτας 1-2

(51΄ Κάβλακ - 55΄ Χολόσκο, 64' Μπομπό)

ΤΣΣΚΑ Σόφιας-Πόρτο 0-1

(16΄ Φαλκάο)

Η βαθμολογία

(2 αγώνες)

1. Πόρτο 6

2. Μπεσίκτας 3

3. ΤΣΣΚΑ Σ. 0

4. Ραπίντ 0

Επόμενη αγωνιστική (21/9)

Μπεσίκτας - Πόρτο

ΤΣΣΚΑ Σ. - Ραπίντ

Πηγή: www.gazzetta.gr