Πολιτική
Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2010 09:11

Η ατζέντα της ημέρας

* Διεθνής Ημέρα Τρίτης Ηλικίας η σημερινή.

* Πρόστιμα στους παραβάτες του νόμου για το κάπνισμα, καταστηματάρχες και καπνιστές, θα επιβάλλει από σήμερα 1η Οκτωβρίου το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς έληξε ο Σεπτέμβριος-μήνας προσαρμογής στο νέο μέτρο.

* Σε εφαρμογή από σήμερα ο νόμος για τη χρήση ταμειακών μηχανών από τους παραγωγούς-πωλητές λαϊκών αγορών.

* Ξεκινά σήμερα η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), το νέο –μειωμένο έως 20% για τις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, αποκλειστικά για την κατανάλωση της κύριας κατοικίας τους.

* Λήγει σήμερα η προθεσμία της υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2010, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 20 και 21 Νοεμβρίου για την πιστοποίηση των γλωσσών Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής, για τα επίπεδα Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση» και Γ1 «πολύ καλή γνώση» και Ισπανικής για τα επίπεδα Β2 «καλή γνώση» και Γ1 «πολύ καλή γνώση».

* Αρχίζει σήμερα στο Αλσος Γουδί το τριήμερο Φεστιβάλ της Νεολαίας του Συνασπισμού.

* Σταματούν από σήμερα οι φαρμακοποιοί της Αττικής την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στον ΟΠΑΔ και σε όλα τα ταμεία τα οποία δεν είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους.

* Τις πύλες της ανοίγει σήμερα στο Metropolitan Expo - δίπλα στις εγκαταστάσεις του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» η έκθεση «ΗΛΕΚΤΡΟtec & Σαλόνι Φωτισμού». Διάρκεια έως και τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου.

* Ξεκινά σήμερα στο Ρέθυμνο και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 3/10, το διεθνές συμπόσιο με θέμα: «Η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών στο σύγχρονο κόσμο: Νέες τάσεις και ζητήματα» που διοργανώνει στο Ρέθυμνο το Παιδαγωγικό Τμήμα της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης, υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου και του Δήμου Ρεθύμνου.

* Ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 3 Οκτωβρίου το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής και Σύγχρονης Κεραμικής "Ο Κεραμών" που διοργανώνουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, ο Σύλλογος Φίλων της Κρητικής Κεραμικής "Κεραμών", ο Δήμος Γουβών, το Επιμελητήριο Ηρακλείου και το Ενυδρείο Κρήτης "Cretaquarium Θαλασσόκοσμος". Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο χώρο της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών (δίπλα στο Δ.Ε.Κ.Κ.). Είσοδος για το κοινό ελεύθερη.

* Σε πιλοτική εφαρμογή έως τις 05/10/2010, η Ηλεκτρονική Υπηρεσία Υποβολής Αιτήσεων Εισαγωγής σε Φοιτητικές Εστίες, που λειτουργούν με ευθύνη του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ). Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΙΝ, κάνοντας χρήση του Κωδικού Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο στους πρωτοετείς και όχι σε φοιτητές από το εξωτερικό, ομογενείς ή παλαιοτέρων ετών. Στόχος είναι από την επόμενη ακαδημαϊκή xρονιά η όλη διαδικασία να γίνεται εξολοκλήρου ηλεκτρονικά. Σκοπός είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η καλύτερη εξυπηρέτηση των επιτυχόντων, όπως τόνισε και η Υπουργός Παιδείας, ¶ννα Διαμαντοπούλου, στην πρόσφατη επίσκεψή της στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας. Η υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων εισαγωγής στις φοιτητικές εστίες είναι διαθέσιμη στην διεύθυνση: http://esties.ein.gr

* Στο Παρανέστι φθάνουν σήμερα οι αθλητές για την 4η Διοργάνωση των Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου που θα διεξαχθούν αύριο Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Οκτωβρίου.

* Διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων με την ευκαιρία εορτασμού της 50ής επετείου ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στις 11 π.μ. ο κ. Παπούλιας θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο για την Λάρνακα όπου θα φθάσει στις 12:30 μ.μ. Στις 12:40 μ.μ. θα αναχωρήσει για το ξενοδοχείο «Hilton» της Λευκωσίας. Στις 3:30 μ.μ. ο κ. Παπούλιας θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με την κ. Φωτεινή Παπαδοπούλου και στις 4 μ.μ. με την κ. Γιόλα Μιχαηλίδου. Στις 4:30 μ.μ. θα συναντηθεί με την Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων. Στις 5 μ.μ. θα συναντηθεί με την Επιτροπή Κατεχομένων Δήμων Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κύπρου. Στις 7 μ.μ ο κ. Παπούλιας θα παρακαθήσει σε δείπνο που θα του παραθέσει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας. Στις 8:30 μ.μ. θα μεταβεί στο Κλειστό Στάδιο «Ελευθερία-Τάσσος Παπαδόπουλος». Τέλος στις 9 μ.μ. ο κ. Παπούλιας θα παρευρεθεί σε εκδήλωση για την 50ή επέτειο ανεξαρτησίας της Κύπρου.

* Διήμερη περιοδεία από σήμερα πραγματοποιεί στη Δυτική Μακεδονία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στις 11 π.μ. θα συναντηθεί στη Νομαρχεία Γρεβενών με τον νομάρχη, στις 11:30 π.μ. στο Δημαρχείο Γρεβενών με τον δήμαρχο, στις 12 το μεσημέρι θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στο Επιμελητήριο των Γρεβενών με παραγωγικούς φορείς, στις 6 μ.μ. θα συναντηθεί στη Νομαρχία της Καστοριάς με τον νομάρχη, στις 6:30 μ.μ. θα έχει συνάντηση στο Δημαρχείο της Καστοριάς με τον δήμαρχο. Στις 7:30 μ.μ. ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μιλήσει σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο «ΔΕΔΗΣ».

* Τον Πύργο Ηλείας επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που σχεδιάζει σε όλη τη χώρας. Στις 6:30 μ.μ. θα συναντηθεί με την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, στις 7 μ.μ. θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στις 8 μ.μ. θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Πύργου, Μ. Παρασκευόπουλο και στις 8:30 μ.μ. θα παρευρεθεί σε συγκέντρωση στο Δημαρχείο της πόλης.

* Στην Κωνσταντνούπολη βρίσκεται σήμερα ο Ελληνας υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος θα συμμετάσχει με τον υπουργό Ενεργείας της Γεωργίας, στην θεματική ενότητα : "Μετά τον Κόλπο του Μεξικού - Η Ανάπτυξη των Υδρογονανθράκων και η Διαχείριση των Κινδύνων", στο πλαίσιο του τριήμερου Διεθνούς Φόρουμ για την Ενέργεια και την Οικονομία των χωρών του Ευξείνου Πόντου (Black Sea Energy and Economic Forum 2010), που διοργανώνει το Ατλαντικό Συμβούλιο (Atlantic Council).

* Στις 8:30 π.μ. περιοδεία του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων και μέλους του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Νίκου Σοφιανού στον ΟΑΕΔ Αμπελοκήπων (Εσλιν 3).

* Στις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στην Αγία Τριάδα (Πλατεία Ελευθερίας) έξω από το Νομαρχιακό Μέγαρο Ηρακλείου θα βρίκσεται η Κινητή Μονάδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες, μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου στα τηλέφωνα 2813400374 - 375 ή στο τηλέφωνο 6973500758, υπεύθυνος ο κ. Αντώνης Κοκκινίδης.

* Στις 10:30 π.μ. περιοδεία του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων και μέλους του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Νίκου Σοφιανού στο Γηροκομείο Αθηνών (Λάμψα 3 και Κηφισίας 137).

* Στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο «King George» κοινή συνέντευξη Τύπου για το αδιέξοδο που έχει προκληθεί με τις εθνικές και διεθνείς μεταφορές θα παραχωρήσουν οι πρόεδροι του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (Χριστίνα Σακελλαρίδη), του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (Δημήτριος Λακασάς) και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης (Αλκιβιάδης Καλαμπόκης).

* Στις 11 π.μ. στη Νομαρχία Ηρακλείου η υπογραφή δύο συμβάσεων συνολικού προϋπολογισμού 216.000 ευρώ από τη νομάρχη, Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα "Αναπλάσεις σε κοινόχρηστους χώρους στους οικισμούς Τεφελίου - Λιγορτύνου του Δήμου Αστερουσίων", προϋπολογισμού 150.000 ευρώ και "Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στο Λύκειο Μοιρών", προϋπολογισμού 66.000 ευρώ.

* Στις 11:30 π.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών, συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών, Σπύρου Κουβέλη με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ουρουγουάης, Roberto Conde. Αντικείμενο της συνάντησης θα αποτελέσουν οι διμερείς οικονομικές, εμπορικές και πολιτιστικές σχέσεις. Στη συνέχεια θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες για την οικονομική και τουριστική συνεργασία των δύο χωρών.

* Στις 12:30 μ.μ. στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, συνάντηση της νομάρχη Ηρακλείου, Βαγγελιώς Σχοιναράκη-Ηλιάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Ειρηναίο. Κατά τη συνάντηση θα υπογραφεί το συμφωνητικό ανανέωσης παραχώρηση από Αρχιεπισκοπή της δωρεάν χρήσης του κτιρίου όπου στεγάζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου.

* Στη 1 μ.μ. στο ΕΚΕΠΥ (Κηφισίας 39), συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργεόιυ Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τους διοικητές των Νοσοκομείων 5ης, 6ης και 7ης ΥΠΕ.

* Στη 1 μ.μ. στα γραφεία του ΕΔΟΕΑΠ, η καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση της προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ, Ελένης Σπανοπούλου, με τους συνταξιούχους και τους εκπροσώπους των Μικτών Συμβουλίων, για ενημέρωση.

* Στη 1 μ.μ. στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 27) έκτακτη ευρεία σύσκεψη του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη και του προέδρου του Επιμελητηρίου, Μιχάλη Ζορπίδη, με θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων της αγοράς και της μεταφοράς προϊόντων, που έχουν ανακύψει λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ και βυτιοφορέων.

* Στη 1:30 μ.μ. στις προτομές Γεωργίου Τερτσέτη και Αναστασίου Πολυζωΐδη, στην Πλατεία Δικαιοσύνης δίπλα από τον χώρα του πάρκινγκ του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίλκης, κατάθεση στεφάνων από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) στο πλαίσιο της Ημέρας των Ελλήνων Νομικών.

* Στις 2 μ.μ. νέα συνέλευση της Συντονιστικής Επιτροπής αγώνα των ιδιοκτητών φορτηγών βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης μετά την ανστολή των κινητοποιήσεων προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.

* Στις 6:30 μ.μ στον προαύλιο χώρο του Γηροκομείου Πειραιά (Γρηγορίου Λαμπράκη 41) μουσική εκδήλωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας-Πειραιά στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας, με τον Παντελή Θαλασσινό και τη Γιώτα Νέγκα. Είσοδος για το κοινό ελεύθερη.

* Στις 7 μ.μ. επίσκεψη του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρου Βούγια, στο παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών (Καθ. Σιγάλα 9 και Παπαδάκη 41). Στη συνάντηση που θα έχει με τη διοίκηση του Συλλόγου θα αναζητηθεί άμεση λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει με την ανάγκη αντικατάστασης ειδικού οχήματος (Λευκό Ταξί), το οποίο εξυπηρετεί ανθρώπους με κινητικές αναπηρίες στη Θεσσαλονίκη.

* Στις 7 μ.μ. περιοδεία του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων και μέλους του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Νίκου Σοφιανού, σε καφενεία και στην πλατεία Φωκίωνος Νέγρη (σημείο εκκίνησης Δροσοπούλου και Φ. Νέγρη).

* Στις 7 μ.μ. στην Πλατεία Νεράϊδας στα Καμίνια ομιλία της υποψήφιας δημάρχου Πειραιά και μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Ελπίδας Παντελάκη.

* Στις 7:30 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη στον Δήμο Προποντίδας και ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Μουδανιών.

* Στις 8 μ.μ. ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος Βούγιας, θα παραστεί στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του νυν δημάρχου Καλαμαριάς και υποψηφίου στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, Θεοδόση Μπακογλίδη.

* Στις 8:30 μ.μ. στο Τέρμα Περάματος Ψαράδικο Πανηγύρι διοργανώνει ο Δήμος Περάματος και ο ΔΗΠΟΠ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Ναυτικών Αθλημάτων Δημοτών Περάματος «Ο Αγ. Νικόλαος» και τον Επαγγελματικό Σύλλογο Ψαράδων Περάματος «Αγ. Νιόλας».

* Στις 9 μ.μ. ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος Βούγιας θα παραστεί στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου Δημάρχου Πυλαίας- Χορτιάτη, Νίκου Νυφούδη (Προφήτη Ηλία 75, Πυλαία).

* Στις 9 μ.μ. στον Χώρο Τεχνών Βέροιας η πρώτη έξοδος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) για τη νέα καλλιτεχνική περίοδο, με τη συνεργασία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμουο Βέροιας. Η ΚΟΘ θα παρουσιάσει την Συμφωνία κοντσερτάντε για βιολί, βιόλα και ορχήστρα σε μι ύφεση μείζονα, KV 364 του Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791), συμπράττοντας με δύο εξαίρετους μουσικούς της, τον Μικέλ Μιχαηλίδη (βιολί) και τον Θανάση Σουργκούνη (βιόλα). Το πρόγραμμα της βραδιάς θα ολοκληρωθεί με την δραματική Συμφωνία αρ. 1 σε ντο ελάσσονα, έργο 68 του Johannes Brahms (1833-1897). Διεύθυνη: Μύρων Μιχαηλίδης. Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες στο τηλ. 23310 78100.

* Στις 9:30 μ.μ. στο φουαγιέ του Γερμανικού Ινστιτούτου «Γκαίτε» της ΑΘήνας, έκθεση φωτογραφιών, με τίτλο «Οικεία ξενιτειά», που απαθανατίζουν καρέ-καρέ την πορεία των Ελλήνων μεταναστών από τα καπνοχώραφα στη γερμανική βιομηχανική παραγωγή, από τη μεγάλη ελληνική οικογένεια στη μοναξιά των εργατικών εστιών, από τις συναισθηματικά φορτισμένες σκηνές αποχαιρετισμού έως και τη σταδιακή τους εγκατάσταση στη «δεύτερη πατρίδα», τη δεκαετία του '60. Διάρκεια έως το τέλος του 2010.

Σάββατο 2 Οκτωβρίου

* Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί από σήμερα έως τις 4 Οκτωβρίου στη χώρα μας ο πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Wen Jiabao, μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. Τον Κινέζο πρόεδρο συνοδεύουν οι υπουργοί Εθνικής Ανάπτυξης, Εμπορίου, Πολιτισμού, η υφυπουργός Εξωτερικών και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας.

* Γενική συνέλευση πραγματοποιεί σήμερα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις για το θέμα των οφειλών του ΟΠΑΔ που ανέρχονται σε 400 εκατ. ευρώ.

* Αρχίζει σήμερα στις εγκαταστάσεις του Cretaquarium -Θαλασσόκοσμος στις Γούβες Ηρακλείου Κρήτης το 27ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ενυδρειολόγων το οποίο θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της E.U.A.C (European Union of Aquarium Curators). Κατά την διάρκεια του συνεδρίου, πρόκειται ια συζητηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις σε θέματα διαχείρισης ενυδρείων ανοιχτών στο κοινό. Παρότι στην χώρα μας η επιστήμη της ενυδρειολογίας είναι σχετικά πολύ νέα, στην Ευρώπη ήδη μετρά πάνω από 30 χρόνια ζωής.

* Στις 9 π.μ. στο Κέντρο «ΕΔΗΚΑ» Καστοριάς, σύσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με φορείς γούνας και παραγωγικούς φορείς.

* Στις 10 παρά τέταρτο το πρωΐ κατ ιδίαν συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, με τον πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια.

* Στις 10 π.μ. ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος Βούγιας θα προεδρεύσει σύσκψης με τις διοικήσεις του Οργανισμού Αστικών ΣυγκοινωνιώνΘεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) και του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ), με θέμα την αναδιάρθρωση των δρομολογίων των λεωφορειακών γραμμών. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΣΑΣΘ (Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 65).

* Στις 10 π.μ. περιοδεία της υποψήφιας δημάρχου και μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Ελπίδας Παντελάκη στην Κεντρική Αγορά του Πειραιά.

* Στις 11 παρά τέταρτο το πρωΐ συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με την Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Αμύνταιου.

* Στις 11 π.μ. αναχώρηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια από το αεροδρόμιο της Λάρνακας για την Αθήνα.

* Στις 12:15 μ.μ. συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με τον νομάρχη Φλώρινας.

* Στις 12:30 μ.μ. στο διεθνές αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" άφιξη του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια από την Κύπρο.

* Στη 1 παρά τέταρτο μετά το μεσημέρι στη Νομαρχία Φλώρινας, αυτοδιοικητική σύσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά για τη Δυτική Μακεδονία.

* Στις 2 μ.μ. στο CITY LINΚ στη Στοά Σπύρου Μίλιου τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής νέων καλλιτεχνών «Art & The City». Eίσοδος από την οδό Βουκουρεστίου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Οκτωβρίου.

* Στις 6 παρά τέταρτο το απόγευμα στο Δημαρχείο Πτολεμαΐδας, συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με τον δήμαρχο.

* Στις 6 μ.μ. περιοδεία του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων και μέλους του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Νίκου Σοφιανού σε καφενεία και στη γειτονιά της περιοχής του Ασυρμάτου στα Πετράλωνα.

* Στις 7 μ.μ. στη Νομαρχία Κοζάνης, συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Δακή.

* Στις 7 μ.μ. στον Λόφο του Βώκου, ομιλία της υποψήφιας δημάρχου Πειραιά και μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Ελπίδας Παντελάκη, σε συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

* Στις 8 μ.μ. στο Αλσος Γουδί, ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο του τριήμερου Φεστιβάλ Νεολαίας του Συνασπισμού.

* Στις 8 μ.μ. στην αίθουσα τελετών της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθν. Αμύνης 4, Θεσαλονίκη) η τελετή υποδοχής των νέων δικηγόρων από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ).

Κυριακή 3 Οκτωβρίου

* Κλειστός θα είναι σήμερα για το κοινό ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου λόγω της επίσκεψης στη χώρα μας του πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Wen Jiabao.

* Στην τελετή ονομασίας και απονομής πτυχίων νέων Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή, θα παραστεί σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο Ελευθέριο Οικονόμου και τον διευθυντή της Αστυνομικής Ακαδημίας Υποστράτηγο Γεώργιο Μπαλάγκα.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη θα βρίσκονται αντίστοιχες τελετές στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων:

- Στο Ρέθυμνο, θα παραστεί ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Οθωνας συνοδευόμενος από τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου, ταξίαρχο Ιωάννη Μεσοδιακάκη.

- Στη Νάουσα, θα παρευρεθεί ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Γρηγόρης Τασούλας με τον αστυνομικό διευθυντή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υποστράτηγο Βασίλειο Κανάλη.

- Στην Καρδίτσα, θα παραστεί ο υπαρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος Ιωάννης Ραχωβίτσας.

- Στο Διδυμότειχο, η τελετή θα πραγματοποιηθεί παρουσία του προϊσταμένου του Επιτελείου του Αρχηγείου αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου.

- Στη Ξάνθη, θα παραστεί ο γενικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κασαπάκης.

- Στα Γρεβενά, θα βρίσκεται ο προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου υποστράτηγος Νικόλαος Σερέτης.

- Στη Σητεία, την ηγεσία θα εκπροσωπήσει ο προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης του Αρχηγείου, υποστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης.

Συνολικά 1.588 νέοι Αστυφύλακες θα δώσουν τον καθιερωμένο όρκο και θα ενταχθούν στις αστυνομικές υπηρεσίες, προκειμένου να ενισχύσουν το έργο και τη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας.

* Στις 9 π.μ. στον Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας, θεία λειτουργία για τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτη Αρχιεπισκόπου Αθηνών, προστάτη των νομικών.

* Στις 10 παρά τέταρτο το πρωΐ ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος θα υποδεχθεί στο κοινοβούλιο τον πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, WenJiabao, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

* Στις 10:30 π.μ. στην αίθουσα γερουσίας της Βουλής, ομιλίου του Κινέζου πρωθυπουργού, Wen Jiabao, με θέμα: "Ανάγκη να πείσουμε, κοινές (ενωμένες) προσπάθειες για να υπερκεράσουμε τις δυσκολίες".

* Στις 10:30 στην Καστοριά η έναρξη του αγώνα δρόμου σε δημόσια οδό με τίτλο: «Ο γύρος της Λίμνης Καστοριάς 2010», αφιερωμένου στη μνήμη του Κώστα Σπανίδη. Χώρος εκκίνησης και τερματισμού η πλατεία Μακεδονομάχων στην πόλη πόλη της Καστοριάς. Δηλώσεις συμμετοχής: ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας (fax: 2467023746). Πληροφορίες: στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας (τηλ. 2467023555) και στο Δήμο Καστοριάς (τηλ. 2467351180).

* Στις 11 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στον Δήμο Εμμανουήλ Παππά και ομιλία του στο κέντρο «Κομπολόϊ» (Νέο Σούλι).

* Στις 12 το μεσημέρι η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φώφη Γεννηματά, θα εγκαινιάσει τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Ολοκληρωμένης Φροντίδας στα Ικαριώτικα (Κολοκοτρώνη 30), του Δήμου Περάματος, παρουσία του δημοτικού άρχοντα, Γιάννη Γλύκα και του μητροπολίτη Νικαίας, Αλέξιου.

* Στη 1 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Wen Jiabao και στη συνέχεια θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του.

* Στις 7:30 μ.μ. ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων και μέλους του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Νίκου Σοφιανού στην Πλατεία Αγίου Ανδρέα στη Λαμπρινή.

* Στις 7.30 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στη Νάουσα και ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση στο δημοτικό αναψυκτήριο «Κιόσκι».