Αθλητικά
Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2010 12:15

Επιστροφή Λυμπερόπουλου στην Εθνική

Στην Εθνική μετά από ένα χρόνο απουσίας επιστρέφει ο Νίκος Λυμπερόπουλος για τα παιχνίδια των προκριματικών του EURO 2012 με Λετονία και Ισραήλ στις 8 και 12 Οκτωβρίου.

Στην Εθνική μετά από ένα χρόνο απουσίας επιστρέφει ο Νίκος Λυμπερόπουλος για τα παιχνίδια των προκριματικών του EURO 2012 με Λετονία και Ισραήλ στις 8 και 12 Οκτωβρίου.

Ο Μεσσήνιος άσος είχε ανακοινώσει πως αποχωρεί από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στις 11 Σεπτεμβρίου του 2009, όμως οι πολύ καλές σχέσεις που διατηρεί με τον Φερνάντο Σάντος του άλλαξαν γνώμη.

Αναλυτικά οι παίκτες που κάλεσε ο Πορτογάλος είναι οι Τζόρβας, Σηφάκης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Καφές, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Νίνης, Μήτρογλου, Σαλπιγγίδης, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Κονέ, Σαμαράς, Πρίττας και Λυμπερόπουλος.

Ο Σάντος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου εν όψει των δυο παιχνιδιών που ακολουθούν για την Εθνική, όπου αναφορικά με την κλήση Λυμπερόπουλου υποστήριξε: «Υπήρξε επικοινωνία για να βρίσκεται στην αποστολή. Αντιμετωπίζουμε τώρα μια επιθετική δυσκολία με την αποχώρηση του Γκέκα, οπότε είναι φυσιολογικό ένας παίκτης που παίζει καλά και σκοράρει να τον καλέσω στην Εθνική. Και ο ίδιος δείχνει να έχει διάθεση».

Για το γεγονός του ότι κάλεσε μόνο 20 παίκτες στην αποστολή, ενώ θα μπορούσε και 23, τόνισε: «23 ποδοσφαιριστές είναι πολλοί. Το κατάλαβα μετά την πρώτη συγκέντρωση. Δεν αφορά την προπόνηση. Δεν είναι όμως ωραίοι να καλείς 23 και στο παιχνίδι οι πέντε να μένουν εκτός. Είναι βαρύ να μένουν πέντε ποδοσφαιριστές στην κερκίδα».

Οι αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών από την Εθνική όπως ο Σωτήρης Κυργιάκος και ο Φάνης Γκέκας προκάλεσαν αίσθηση, όμως ο Σάντος τονίζει πως κανείς δεν ήρθε σε επικοινωνία μαζί του για να του εκφράσει την όποια δυσαρέσκεια.

«Δεν μίλησε κανένας μαζί μου. Δεν ξέρω γιατί αποαχώρησαν και επομένως δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο. Δεν μου εξήγησαν τους λόγους. Δεν είδα πάντως καμία διαφορετική συμπεριφορά πριν το φιλικό με τη Σερβία, αλλά και τα προκριματικά το Σεπτέμβριο. Όποιος παίρνει μια τέτοια απόφαση πρέπει να την αιτιολογεί. Εγώ δεν αξιολογώ φήμες».