Πολιτική
Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2010 12:33

Δύο τραυματίες από πυρά ληστών στο κέντρο της Αθήνας

Δύο άτομα τραυματίστηκαν όταν δύο ληστές που εισέβαλαν σε εταιρεία εισαγωγών - εξαγωγών στην οδό Σοφοκλέους 5, στο κέντρο της Αθήνας, πυροβόλησαν κατά τη διαφυγή τους. Σε σοβαρή κατάσταση ο ένας τραυματίας.

Δύο άτομα τραυματίστηκαν, όταν δύο ληστές που εισέβαλαν σε εταιρεία εισαγωγών - εξαγωγών στην οδό Σοφοκλέους 5, στο κέντρο της Αθήνας, πυροβόλησαν κατά τη διαφυγή τους. Οι τραυματίες -ένας εκ των οποίων είναι σοβαρά- διακομίστηκαν στον Ερυθρό Σταυρό.

Όπως διευκρινίστηκε από την αστυνομία, οι δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε γραφείο εταιρείας εισαγωγών -εξαγωγών Σύρου υπηκόου, το οποίο βρίσκεται στον 5ο όροφο, ακινητοποίησαν τον ίδιο και έναν εξάδελφό του με την απειλή καλάσνικοφ και πιστολιού και αφού τους έδεσαν, άρπαξαν έναν φάκελο, με 60.000 ευρώ.

Κατά τη διαφυγή του όμως, ένας από τους παθόντες κατάφερε να λυθεί και φώναξε «ληστεία». Τις φωνές άκουσε ένας Αλβανός υπήκοος ο οποίος προσπάθησε να σταματήσει τους δράστες την ώρα που κατέβαιναν τις σκάλες του κτιρίου. Οι ληστές δεν δίστασαν να τον πυροβολήσουν, τραυματίζοντάς τον στην κοιλιά, ενώ κατά την έξοδο τους από το κτίριο έγιναν αντιληπτοί από υπάλληλο εταιρείας σεκιούριτι, τον οποίο επίσης πυροβόλησαν, τραυματίζοντάς τον στο χέρι και το πόδι.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός και ο Αλβανός, που ήταν σε πιο σοβαρή κατάσταση, εισήχθη αμέσως στο νοσοκομείο. Αντίθετα, ο υπάλληλος σεκιούριτι δεν διατρέχει κίνδυνο.

Στις σκάλες όπου δέχθηκε τα πυρά των ληστών ο Αλβανός, οι αστυνομικοί βρήκαν έναν κάλυκα των εννέα χιλιοστών και σε στοά δίπλα στο κτίριο της ληστείας βρέθηκε το καλάσνικοφ μέσα σε ένα σάκο.

Λίγο αργότερα, οι αστυνομικοί προσήγαγαν μία γυναίκα ύστερα από μαρτυρίες ότι πιθανόν να ήταν τσιλιαδόρος των ληστών. Η γυναίκα εξετάζεται χωρίς να έχει προκύψει κάτι σε βάρος της.

Επίσης, προσήχθησαν άλλα δύο άτομα από την περιοχή, για τα οποία επίσης δεν προκύπτει έως στιγμής συμμετοχή στη ληστεία.

Τέλος, μία ακόμη ένοπλη ληστεία έγινε το πρωί στα ΕΛΤΑ Κυψέλης, στη διασταύρωση των οδών Αετών και Κρίσεως. Τρεις άγνωστοι έσπασαν με βαριοπούλα την τζαμαρία του καταστήματος, εισέβαλαν στο εσωτερικό, άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν με δύο μοτοσυκλέτες.