Πολιτική
Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2010 20:26

Επίθεση Αντ. Σαμαρά στο ΠΑΣΟΚ για την Εξεταστική για την οικονομία

Επίθεση στην κυβέρνηση για το χρονικό εύρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Καστοριά.

Επίθεση στην κυβέρνηση για το χρονικό εύρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Καστοριά.

Επανέλαβε μάλιστα την πρόθεσή του, όταν η ΝΔ έρθει στην κυβέρνηση, να προχωρήσει σε εξεταστική επιτροπή για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στη σύναψη του μνημονίου με την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Παρεμβαίνοντας στο θέμα που δημιουργήθηκε ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, με αφορμή την προαναγγελία του κ. Γιώργου Παπανδρέου για διερεύνηση της και της περιόδου του 2001, όταν η Goldman Sachs συμμετείχε στη διαμόρφωση των στοιχείων που είχαν υποβληθεί ενόψει της ένταξής μας στην ΟΝΕ: «Τώρα μας λένε ότι δέχονται τελικά το… μισό απ’ αυτό που τους προτείναμε: Να επεκταθεί η εξεταστική για την Οικονομία, που τώρα στήνουν, και πριν το 2004. Πολύ καλά κάνουν. Αλλά θα την επεκτείνουν και μετά το Οκτώβριο του 2009» σημείωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Κι αν δεν το κάνουν εκείνοι, μη σας νοιάζει θα τα κάνουμε εμείς. Και σύντομα μάλιστα».

Και συνέχισε: «Καλό το πρώτο βήμα που κάνετε κ. Παπανδρέου. Να είστε βέβαιος όμως ότι θα υποχρεωθείτε να κάνετε και το επόμενο και θα προσαρμοστείτε αναγκαστικά πλήρως στις θέσεις μας. Όσο και αν σας πονάει αυτό, όσο και αν θέλετε να το αποφύγετε. Όσο και αν ενοχλείστε, από τις σημερινές βολές του πρώην αρχηγού σας, του κ. Σημίτη. Γιατί η ιστορική αλήθεια δεν φυλακίζεται, δεν περιορίζεται, δεν τεμαχίζεται».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Αντισταθείτε στο φόβο και την απελπισία που προσπαθεί να σπείρει η κυβέρνηση μαζί με τους πάσης φύσεως "παπαγάλους" και τα "εξαπτέρυγά της"».

Κατηγόρησε επιπλέον το ΠΑΣΟΚ ότι «θέλει τον κόσμο να φοβάται ενώ η Νέα Δημοκρατία δίνει στους πολίτες την ελπίδα».

Απαντώντας στις επικρίσεις της κυβέρνησης ότι το σχέδιο του κόμματός του είναι ανεφάρμοστο και «μαγικό», δήλωσε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι που έπεσε έξω σε όλες τις προβλέψεις της και στα έσοδα και στις δαπάνες και στον πληθωρισμό. «Μαγεία, μαύρη μαγεία είναι τα κατορθώματα της κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά και έφερε ως παράδειγμα την αύξηση των φόρων που δεν οδήγησε σε αύξηση και των εσόδων.

«¶λλαξαν τα φώτα στον κόσμο με τους φόρους και δεν αυξήθηκαν τα έσοδα. Αυτό κι αν είναι μαγεία» παρατήρησε και πρόσθεσε ότι με το μνημόνιο η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει το έλλειμμα αλλά ταυτόχρονα αυτό αυξάνεται από την ύφεση που προκαλεί το ίδιο το μνημόνιο.

Παρομοίωσε δε την προσπάθεια της κυβέρνησης με κάποιον που προσπαθεί να βγάλει τα νερά από τη βάρκα με τρύπιο κουβά. Το μισό νερό χύνεται πάλι μέσα στη βάρκα και δεν θα αδειάσει ποτέ, επεσήμανε.

Σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά τόνισε πως ποτέ δεν είπε ότι δεν χρειάζονται θυσίες, αλλά οι θυσίες αυτές να πιάσουν τόπο. Δεν μοίρασε υποσχέσεις αλλά αυτά που δεσμεύτηκε θα τα κάνει, θα αποκαταστήσει τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων.

Υπερασπίστηκε παράλληλα το έργο της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή λέγοντας ότι έκανε όσα δεν έχει κάνει άλλο κόμμα αλλά παράλληλα αναγνώρισε ότι έγιναν και λάθη. «Το ΠΑΣΟΚ θέλει να περνάει ως αλάθητο, αδιόρθωτο είναι» παρατήρησε.

Επανέλαβε τέλος ότι η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει τόση αυτοκριτική όση δεν έκανε άλλο κόμμα, ότι κρατάει τις καλύτερες παραδόσεις της κεντροδεξιάς και αφήνει πίσω τα «βαρίδια» του παρελθόντος.