Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2010 17:31

Χ.Α.: Πάνω από τις 1.500 μονάδες ο Γ.Δ.

Σε θετικό έδαφος βρέθηκε και σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών καταφέρνοντας να τερματίσει πάνω από τις 1.500 μονάδες. Διαμορφώθηκε στις 1.503,14 μονάδες, με άνοδο 0,97%.

Σε θετικό έδαφος βρέθηκε και σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών καταφέρνοντας να τερματίσει πάνω από τις 1.500 μονάδες. Πιο συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στις 1.503,14 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,97%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 216,32 εκατ. ευρώ.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία μετά από διακυμάνσεις σημείωσε οριακή άνοδο 0,01%, καθώς σήμερα ήταν η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων της στην ΑΜΚ.

¶νοδο 5,56% παρουσίασε η Eurobank και 3,98% η Alpha Bank εν μέσω έντονης φημολογίας για συνεργασίες στον κλάδο. Με κέρδη έκλεισε και ο επιμέρους δείκτης των τραπεζών, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 1,91%.

«Φαίνεται ότι υπάρχει μια αισιοδοξία γύρω από τις τράπεζες, που οφείλεται και στην αποκλιμάκωση των spread των ελληνικών ομολόγων και στη φημολογία για συγχωνεύσεις στον κλάδο», δήλωσε στο Reuters αναλυτής ελληνικής χρηματιστηριακής που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος.

¶λλος αναλυτής ανέφερε ότι στην άνοδο του γενικού δείκτη βοήθησε και το καλό κλίμα στο εξωτερικό και προέβλεψε περαιτέρω ενίσχυσή του την Τετάρτη. «Για αύριο προβλέπω άνοδο», σημείωσε στο Reuters ο Μάνος Χατζηδάκης, αναλυτής στην Πήγασος Χρηματιστηριακή, και πρόσθεσε ότι «χρειάζεται όμως ακόμη χρόνος για να βελτιωθεί η ψυχολογία στην αγορά και κάποια νούμερα για το έλλειμμα και τα έσοδα που να επιβεβαιώσουν τις θετικές προσδοκίες».

Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 106 κινήθηκαν ανοδικά, 61 υποχώρησαν και 55 παρέμειναν αμετάβλητες.