Πολιτική
Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2010 05:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα θα πέσουν λίγα χιόνια στα βουνά κυρίως των βορειοανατολικών περιοχών. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στην Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και το Βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα κατά τόπους είναι πιθανόν να είναι έντονα. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα στο Βόρειο Ιόνιο νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Ανεμοι: Ασθενείς και στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν και αργά τη νύχτα στις Κυκλάδες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Nησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο κυρίως από το μεσημέρι. Πιθανότητα καταιγίδων στα βόρεια τη νύχτα. Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Πιθανότητα καταιγίδας. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 που από το βράδυ θα γίνουν βορειοανατολικοί 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και πιθανότητα καταιγίδας. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και αργότερα τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα που κατά τόπους πιθανώς να είναι έντονα θα εξασθενήσουν αρχικά στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα Νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και αργότερα στη Δυτική Ελλάδα.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 Μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)